Besplatna promocija Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po najnovijem izboru casopisa National Geographic, Istra je jedna od deset najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti ovoga ljeta, a ovo laskavo priznanje jedne od vodecih obrazovnih institucija u svijetu pridonijet ce promociji Istre na turistickoj karti svijeta.

Kultni casopis u svom izdanju promovira istarske plaže i obalu, medulinsku rivijeru, Rt Kamenjak, a posjetiteljima preporucuje posjet Puli i amfiteatru.

Istra se tako, prema preporukama urednika putovanja, našla uz bok Kanadi, Argentini, Walesu, stockholmskom arhipelagu, otocju San Juan u americkoj državi Washington, nacionalnom parku Glacier Bay na Aljasci, portugalskim Azorima te honduraškom Roatanu.

Samo jedan tekst o Istri koji se objavi u tom poznatom i popularnom izdanju može imati veci ucinak i privuci više posjetitelja no što to mogu brojni turisticki sajmovi i višegodišnja promidžba.

- Tekst u svjetskoj ediciji National Geographica ogromno je priznanje Istri, ali i cjeloj Hrvatskoj, i logican slijed velikog rada i udruženih aktivnosti županijske Turisticke zajednice, lokalnih turistickih zajednica i hotelskih kompanija na promidžbi. Godišnje ugostimo velik broj specijaliziranih stranih novinara te smo sada uspjeli biti izabrani medu 10 najzanimljivijih destinacija na svijetu u National Geographicu koji izlazi u milijunskim tiražama te posebno cijeni destinacije koje pocivaju na održivom razvoju, imaju ocuvane krajolike te vrijednu kulturnu i spomenicku baštinu, veli direktor Turisticke zajednice Istre Denis Ivoševic.





Istra je i ranije punila naslovnice specijaliziranih medija. Tako je i lani vodeci svjetski vodic za putovanja Lonley Planet medu deset najboljih svjetskih turistickih regija koje se moraju posjetiti u 2011. godini Istru smjestio na visoko drugo mjesto.

Vodic koji predstavlja najbolje trendove, destinacije, putovanja i doživljaje reklamirao je Istru zajedno s egipatskim Sinajem, a u istom broju preporuca se i posjet turskoj Kapadokiji, australskom velikom koraljnom grebenu, americkoj zapadnoj obali, islandskim fjordovima, cileanskoj Patagoniji, otocima Gili u Indoneziji, arhipelagu Marquesas u francuskoj Polineziji te škotskim Shetland Islands.

Istra je lani dobila i Dinersovo priznanje za njemacko tržište. Naime, njemacko izdanje Diners Club Magazina u svom tradicionalnom natjecaju Istru je uvrstilo medu 16 najljepših regija Europe, a u toj se kategoriji našla uz bok Azurnoj obali, Toscani i Andaluziji.

O posebnostima Istre pisalo se i u prestižnom svjetskom magazinu CNN Traveller koji je lani Istru predstavio milijunima svojih citatelja u šezdesetak zemalja svijeta.

U velikom istraživanju njemackog auto-moto kluba ADAC Istra je lani pobijedila u kategoriji najomiljenijih turistickih regija medu njemackim turistima koji na odmor putuju osobnim vozilima. Bilo je to još jedno priznanje pristiglo s najznacajnijeg emitivnog tržišta - Njemacke. Izmedu 1,7 milijuna ruta koje je ADAC trasirao prošle godine, njih 5,1 posto odnosilo se na Istru te je ona tako zauzela prvo mjesto medu najtraženijim regijama. (Piše Danijela BAŠIC-PALKOVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter