Besplatna noćenja u Valamaru za djecu iz cijele Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U okviru svog programa "Tisuću dana na Jadranskom moru" Valamar Riviera će i ove godine darivati tisuću besplatnih noćenja djeci i njihovim voditeljima iz cijele Hrvatske u jednom od svojih 30 hotela, ljetovališta te 15 kamping ljetovališta od Istre do Dubrovnika.

U protekle tri godine donirali su više od 3.000 besplatnih noćenja s uslugom pansiona za više od 1.000 djece i njihovih voditelja.

Jedina kompanija Ponos Hrvatske

Kroz suradnju s udrugama, školama i institucijama ugošćuju djecu svih uzrasta bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s posebnim potrebama ili određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka.

- Za veliku većinu djece ovo je prvi susret s morem i prvo ljetovanje u životu, a to ovom programu daje posebnu vrijednost. Teško je riječima opisati oduševljenje i radost djece koja su sudjelovala u ovom programu a ta pozitivna energija višestruko se vraća svim zaposlenicima koji su i kroz niz volonterskih aktivnosti uključeni u provedbu. Prošle smo godine za Tisuću dana na Jadranskom moru primili i nagradu Ponos Hrvatske ali najveća nagrada nam je radost djece koja nas posjete, što bi svima koji rade u turizmu trebao biti dovoljan motiv da omogućimo da u Hrvatskoj ne bude djece koja nikada nisu doživjela radost boravka na moru, kaže Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri.

Prva je to kompanija s laskavom titulom Ponos Hrvatske koju su dobili za humanitarnu inicijativu prepoznatu u široj javnosti. Program "Tisuću dana na Jadranskom moru" tek je dio njihova krovnog programa društveno odgovornog poslovanja "Veliko srce Valamara", kroz koji aktivno podupiru udruge i inicijative u lokalnoj zajednici, pomažu potrebitima te pridonose kulturi uzajamnosti. U Valamaru kažu da im je društveno odgovorno poslovanje dio tradicije poslovanja u turizmu, duge šest desetljeća, ali i strateško opredjeljenje i pokretač stvaranja nove vrijednosti.

Za zajednicu 2,5 posto prihoda 

- U okviru devet programa na godišnjoj razini ulažemo minimalno 2,5 posto svojih prihoda u područje društveno odgovornog poslovanja. Tu je uključen niz projekata i inicijativa putem kojih Valamar razvija turističku ponudu u destinacijama, brine o zaštiti okoliša, podupire razvoj kulture, umjetnosti i sporta, osigurava pomoć potrebitima, upoznaje najmlađe s turizmom, brine o umirovljenim zaposlenicima, razvija vještine i znanja u turizmu te ulaže u razvoj turističke infrastrukture, kaže Budin Arhanić.

(D. PALIBRK)






Podijeli: Facebook Twiter