Besplatna edukacija o upravljanju ljudskim resursima

Voditeljica projekta Stefania Skender (lijevo) (B. P.)
Voditeljica projekta Stefania Skender (lijevo) (B. P.)

Direktorica porečke tvrtke "Pametan rast" Stefania Skender predstavila je u četvrtak u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula projekt pod nazivom "Fit4BusinessGrowth". Kako je navela, ovo je prvi put da se projekt predstavlja javnosti nakon što se na njemu dugo radilo, a provedba projekta trajat će do kraja kolovoza 2017. godine.

- Projekt je okrenut malim i srednjim brzorastućim poduzećima kojima, kako smo detektirali, nedostaje podrška u upravljanju ljudskim resursima. Riječ je o poduzećima koji imaju više od deset i manje od 250 zaposlenika, a rastu brzo ili imaju intenciju brzog rasta, pojasnila je Skender kao voditeljica projekta i dodala da se poduzeće smatra brzorastućim ukoliko u godinu dana ima rast veći od 20 posto, u prihodu ili broju zaposlenih.

Navodeći da je misija projekta pružiti podršku malim i srednjim poduzećima da rastu na planski i održiv način, odnosno bez istovremenog stvaranja visoke razine stresa i izgaranja na poslu koji se često vezuju uz brzi rast, dodala je kako će takve tvrtke u sklopu projekta dobiti besplatna savjetovanja koje će im držati voditelji/treneri za koje se upravo provodi selekcija.

- Izradili smo model, sada idemo prema poduzetnicima, a raspisan je i poziv za "trenere" te je odabrano 16 primarnih i poslovnih praksa (od timskog rada, napredovanja do upravljanja nagrada) koje će oni obraditi s radnicima, navela je Skender.

- Projekt će, nadam se, izvući sferu ljudskih resursa iz sfere apstraktnog te pokazati da su ljudi i dalje vrlo bitan segment za kvalitetan rast tvrtke te da i mali pozitivni pomaci prema djelatnicima mogu značiti veliki plus za cijelo poduzeće, kazala je Skender. Dodala je da je jedan od glavnih problema brzorastućih kompanija velika fluktuacija radne snage na čemu treba poraditi kako se ne bi dogodilo da tvrtke, koje su brzo rasle, brzo i padnu.

Inače, nositelj projekta je tvrtka Exponential Training & Assessment iz Velike Britanije, dok su partneri na projektu austrijski BEST Institut, francusko sveučilište iz Bordeauxa, bugarska razvojna agencija VEDA, a projekt se financira u sklopu europskog Erasmus+ programa. Završna konferencija projekta održat će se u lipnju u Poreču.

Nakon predstavljanja projekta u županijskoj komori održano je i predavanje za male i srednje poduzetnike na temu upravljanja ljudskim resursima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter