Besplatan javni prijevoz do groblja 1. i 2. studenog

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Na temelju sporazuma Monte Gira i Pulaprometa, a u povodu blagdana Svih Svetih, 1. i 2. studenog, u Puli će autobusi javnog gradskog prijevoza prometovati besplatno svakih pola sata i to prije podne od 8.30 do 11 i poslijepodne od 15 do 18 sati.

Vozni red

Vozit će na relaciji: Gradsko groblje - Splitska (Rivijera) – Giardini – Zagrebačka – Mletačka - Trg Republike – Marulićeva – Nazorova - Trg Republike - Dalmatinova (Tržnica) – Smareglina – Giardini – Istarska - Flavijevska  (Arena, Apoteka punta) - 43. istarska divizija (autobusni kolodvor) - Gradsko groblje. Kako doznajemo, besplatni prijevoz, na zahtjev stranke, bit će omogućen i na relaciji od gradskog groblja Pula do groblja u Štinjanu.

U dogovoru s Policijskom postajom Pula u navedene dane na prilazima groblju bit će pojačana regulacija prometa. Također, uvest će se pojačana dežurstva i nadzor na groblju, a reguliranju prometa pomagati će i djelatnici Pulaparkinga te komunalnog redarstva.  Stoga se mole građani da se pridržavaju uputa i privremene regulacije prometa nužne za pristup groblju svih pješaka i vozila, a posebno autobusa te da svi, koliko je to moguće, za dolazak na groblje koriste besplatan javni prijevoz, a sve da bi se smanjile gužve.

Otvoreno i noću

Inače, pulsko groblje će povodom blagdana biti otvoreno tijekom cijelog dana i noći, kada će biti dodatno osvijetljeno, a na njemu organizirana dežurstva. Bit će organizirane i prigodne mise s nastupima zborova. Inače, kako smo saznali u Monte Giru, u ove dane pulsko će groblje posjetiti više od 200 tisuća ljudi koji na groblje dolaze iz cijele Pule, Istre, ali i inozemstva. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter