Besplatan autobus za groblja iz Vineža, Labina i Raše

(I. AHMIĆEVIČ)
(I. AHMIĆEVIČ)

Labinska tvrtka 1. maj upravitelj je svih groblja na Labinštini, a nadolazeće blagdane dočekuju spremno, što se vidi prošetamo li grobljima. Uredne staze, počupani korov te ispražnjene kante skladno se nadovezuju na šarenu vizuru grobova prepunih cvijeća. Cvjećarna, koja također posluje u sklopu komunalnog poduzeća, a nalazi se u sklopu komemorativnog centra labinskog groblja, još je sredinom mjeseca obogatila ponudu krizantema. Također, kupcima su prilagodili radno vrijeme i otvoreni su od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati te nedjeljom i praznikom od 8 do13. Lončanice krizantema prodaju se u rasponu od 30 do 50 pa i 180 kuna, dok su rezane po cijeni od 8, 10 ili 15 kuna.

Na labinskom gradskom groblju tek na jednom zasebnom dijelu zatičemo bagere. U utorak, 25. listopada započeli su radovi na proširenju groblja koji će trajati 60 dana. Planirana je izgradnja 56 grobnica te 80 niša, od kojih 40 jednostrukih i 40 dvostrukih. Ukupna cijena radova iznosi 964.810 kuna, a izvođač je Kvarner graditeljstvo iz Rijeke.

Osim proširenja labinskog groblja 1. Maj Labin planira vrlo skoro i proširenje groblja u Nedešćini.

Grad Labin tradicionalno povodom blagdana Svih svetih u utorak, organizira besplatni prijevoz za sve građane do Gradskog groblja Labin. Polasci autobusa na postaji u Vinežu je 10,25 sati, Kature 10,25, autobusni kolodvor Labin 10,30, Stari grad 10,35, Gradsko groblje Labin 10,40 sati. Povratak s Gradskog groblja je u 12,30 sati. Sljedeći je polazak iz Vineža u 14,20, a povratak s groblja u 15,30. Općina Raša u povodu Svih svetih i Dana mrtvih organizira besplatan autobus građanima za posjet grobljima u Labinu i Martinskom. Autobus će danas u ponedjeljak te u utorak voziti na relaciji Raša - Labin - Martinski - Raša. Polazak je iz Raše oba dana u 9,30 sati, a iz Martinskog autobus se vraća u 12 sati. Stajališta su na labinskom kolodvoru, u Vinežu, Svetom Bartolu, Topidu, Barbićima i Kunju. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter