Beskucnici uskoro u novom prihvatilištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U roku od mjesec dana beskucnici bi se iz privremenog prihvatilišta u prostoru bivše Vile Marije u Gupcevoj ulici trebali preseliti na adresu Centra za pomoc i njegu u Valturskoj ulici. Kako doznajemo od Nevije Srdoc, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Pula, trenutno u privremenom prihvatilištu na Stoji boravi 11 osoba.

U proces se ukljucio i pulski Centar za socijalnu skrb, ciji su djelatnici zapravo jedini ovlašteni procijeniti neciju situaciju.

- Na temelju njihova mišljenja odredit ce se tko se može preseliti u novo prihvatilište, a tko ima neke druge mogucnosti smještaja, veli Srdoc te navodi da ce na novoj adresi biti 11 kreveta - muška spavaonica s osam i ženska s tri kreveta.

Za sve informacije zainteresirani mogu zvati i njen broj mobitela 091/723 10 35 buduci da je Crveni križ koordinator projekta.

Srdoc naglašava da cilj prihvatilišta nije trajno boravljenje u njemu, vec mu je osnovna intencija skloniti ljude s ceste, nahraniti ih, obuci, pružiti im mjesto gdje se mogu okupati, a zatim sagledati njihovu životnu pricu i odluciti kako im se može pomoci da se dignu na noge. Razumni rok za to je, veli Srdoc, tri mjeseca, iako podsjeca da je svaka prica specificna i treba joj se tako i pristupiti.

Na pitanje kako ce se financirati prihvatilište, Srdoc napominje da za sada u njegovu opremanju sudjeluju Grad Pula i Istarska županija, a pokušat ce ukljuciti i druge jedinice lokalne samouprave. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter