Beskorisno trepćuće svjetlo u Ulici Veruda

Nova signalizacija očito nije dovoljno upozorenje vozačima (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Nova signalizacija očito nije dovoljno upozorenje vozačima (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Postavljanje svjetleće signalizacije - trepćućeg svjetla - u pulskoj Ulici Veruda, koja vozače upozorava da se približavaju pješačkom prijelazu, pomak je za sigurnost pješaka. Valja, naime, podsjetiti da je ovo raskrižje vrlo opasno, crna točka pulskog prometa - ovdje su se dogodile brojne nesreće, pa i one sa smrtnim posljedicama.

Posljednja nesreća koju pamte Puljani na ovom se mjestu dogodila krajem ožujka, kada su usred bijela dana na pješačkom prijelazu teško stradali otac i dvoipolgodišnji sin. No, rizične situacije na tom su mjestu gotovo svakodnevna pojava, zbog čega je i stavljeno trepćuće svjetlo.

Međutim, građani koji žive u blizini ističu da se gotovo ništa nije promijenilo na križanju južnog bulevara i Krležine ulice. Kako su nam rekli, isti dan kada je u Glasu Istre objavljen članak o novoj signalizaciji, pješaci su opet bili "na streljani" neopreznih i nesavjesnih vozača, a jedna od sugovornica istaknula je da je gotovo i sama izginula pod kotačima prebrzog vozila.

- Kada će sagraditi kameno uzvišenje kao što su rekli? Ovo trepćuće svjetlo neće spasiti pješake i osigurati im siguran prijelaz ceste, već nekoliko puta su se umalo dogodile nesreće poput one nedavne gdje su stradali otac i sin. Svjetleća signalizacije ne usporava vozače. Provjereno! Ovdje treba što hitnije izgraditi kamenu plohu koju je Grad obećao, kaže nam jedan od stanara nebodera u Krležinoj ulici na Verudi, koji svakodnevno koristi taj prijelaz.

- Još je gora situacija na prijelazu kod autobusnih stanica ispod staračkog doma, gdje je prometnica još šira. Rješenje svakako treba pronaći i za taj prijelaz kod "DES-a" (nekadašnji Tekop), jer vozila se razlete i ne mare za pješake. Svakodnevno sam svjedok kritičnih situacija u kojima vozila ni najmanje ne mare za pješake koji već zakorače na zebru, nastavio je žitelj Verude. (piše G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter