Beskompromisni Udav odnio pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo je gusto na Portarati, barem kada se radi o favoritima druge veceri pulske Gitarijade na kojoj su se natjecali istarski bendovi, ali pobijedili su pulski Udav. Ovi energicni i beskompromisni alternativci nastupit ce na festivalu demo bendova u Zaboku ovog ili iduceg mjeseca.

Drugi po glasovima žirija izabrani su Posljednji bunker, odlican ska punk bend iz Buzeta, a trece mjesto podijelili su pulski Flanger Danger i Fancy Filter, sastavljeni djelomicno od veterana pulske rock scene.

Za naklonost žirija kojeg su cinila tri Edija - Maružin, Cukeric i Ljubic te Marijan Jelenic i Davor Vujic Cina, borili su se još Oliver Kovach iz Pule, Dafral Judafre iz Poreca, Hutch iz Novigrada, Noga Uganda iz Labina, Absolute Crew iz Vodnjana i pazinsko-rovinjska kombinacija Light Lighters.

Edi Ljubic iz MC Twin Horna odabrao je bend Brain Production, pobjednike prve veceri Gitarijade, koji ce nastupiti na Twin Horn Beach Partyju koji se od ove godine naziva Croatia Bike Week i održava se od 27. kolovoza do drugog rujna.

Pobjednici su dobili statuu Gitarijade u trajno vlasništvo, drugoplasirani bon od tisucu kuna koji mogu potrošiti u trgovini glazbene opreme Feedback, a trecima ostaju majice Gitarijade kao utješne nagrade. Uz to sva cetiri pobjednicka benda bit ce predstavljena uživo u emisiji "Bez anestezije" na Radio Puli.

Atmosfera je bila bolja nego prve veceri. Brojna publika najviše je podržala upravo pobjednicki Udav. Bilo je i prilicno stilski raznoliko, od punka i metala do popa i hip hopa, cak malo i istocnjackog etna.

Iako je druga vecer pocela s više od sat vremena zakašnjenja nekim cudom sve odsvirano na vrijeme, sa zadatih 15-ak minuta po bendu i sve je ispalo dobro. Pocetni dojam malo je pokvario nedolazak pjevaca grupe Mad Face kojem je bilo slabo, pa ovi pulski hardcoreovci nisu nastupili. Potom se cekalo da grupi Oliver Kovach stigne bubnjar pa su prvi nastupili Dafral Judafre za koje je ždrijebom prvobitno odabrano da budu treci.

Kao gosti su nastupili prošlogodišnji pobjednici Clavius iz Novigrada.

Organizatori mogu biti zadovoljni tim više što su obje veceri održane sredinom tjedna, a sutra u šatoru u 20 sati nastupaju Muha & Veco vs Lego & Cruz uz clanove Carobne frule.


Podijeli: Facebook Twiter