Bernardinka Kristal bez problema "plovi" na dasci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neobična igra djevojke i psa u moru privukla je danas oko podneva pozornost kupača u perojskom Portiću. A da su bili i vrijedni te pozornosti govori podatak da je bila riječ o psu, pasmine San Bernardo ili bernardincu, poznatijem kao psu "s bačvicom oko vrata" od impresivnih 70-ak kilograma i vjerojatno upola lakšom vlasnicom.

Veliki medo od 70 kilograma

No, niti to nije bilo sve. Ona ga je, naime, učila da zajedno s njom plovi na dasci, ovo ljeto vrlo popularnom SUP-u (Stund up paddleu). To su mnogi odmah ovjekovječili mobitelima, a usput se i dobro zabavili kada je "veliki medo" odlučio da mu je dosta SUP-a i da se ide malo kupati te se bacio u vodu i doplivao do obale. U tome mu je svakako pomagao i neobičan pseći prsluk za spašavanje.

Bila je to prigoda da i mi saznamo nekoliko informacija o ovom lijepom psu i njegovoj ljubavi prema moru i kupanju. Od njegove vlasnice Nine saznali smo tako da je riječ o trogodišnjoj bernardinki Kristal te da dolaze iz slovenskog grada Litije, blizu Ljubljane.

- Kući imamo tri psa, sva tri bernardinca, odnosno, osim Kristal, tu je i njena mama Juvel, stara pet godina, i muškog bernardinca Simona. I svi se vole kupati u moru i svi vole plivati. U Sloveniji ih vodimo na Bohinj i Bled i uvijek se rado kupaju. Stoga smo se uvjerili da i prsluk ima neku funkciju, kaže Nina. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter