Bernardić: Tomić je otišao iz SDP-a jer je bio prisiljen potpisati ugovor o radu s manjom plaćom

Projekt učenika Srednje škole 'Zaljubljeni u Shakespearea' (G. Č. Š.)
Projekt učenika Srednje škole 'Zaljubljeni u Shakespearea' (G. Č. Š.)

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj u Gradskoj skupštini Radenko Tomić prešao je u stranku Milana Bandića jer je, prema vlastitoj izjavi, bio prisiljen potpisati ugovor o radu s 3000 kuna manjom plaćom, s kojom ne bi mogao pokriti ni ratu kredita, izjavio je u petak predsjednik SDP-a Davor Bernardić dodavši kako su on i članovi Kluba zastupnika SDP-a spremni to potvrditi i pred Državnim odvjetništvom.

"Tomić je meni i članovima Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini rekao da je to učinio jer je bio prisiljen potpisati ugovor s 3000 kuna manjom plaćom, s kojom ne može pokriti ni ratu kredita. Ako me Državno odvjetništvo pozove, kao i članove Kluba zastupnika SDP-a, mi ćemo se odazvati", rekao je Bernardić Hini.

Tomić je zaposlenik Zagrebačkog holdinga i radi u Vodoopskrbi i odvodnji. U skupštinu je ušao kao zamjena za Draženka Pandeka koji nije mogao biti zastupnik zbog nespojive dužnosti.

S Tomićevim odlaskom, SDP u Gradskoj skupštini ostaje na šest zastupnika, dok se broj zastupnika Bandićeve Stranke rada i solidarnosti povećao na 15 zastupnika. 

Bernardić kaže kako bi bilo pošteno da Tomić zbog prelaska u drugu stranku, vrati mandat SDP-u na čijoj je listi izabran, jer sve drugo je prevara birača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter