Berlusconijevoj bivšoj supruzi 100.000 eura dnevno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veronica Lario, bivša supruga Silvija Berlusconija, dobivat će tri milijuna eura mjesečno, prema presudi sporazumne rastave koju je proglasio sud u Milanu, prenijeli su u petak talijanski mediji.

Sporazumni raskid braka postignut je tri godine nakon njihova odvajanja čime je okončan pravosudni rat bivših supružnika.

Veronica Lario (56) je tražila rastavu od bivšeg šefa talijanske vlade u svibnju 2009. i tada objasnila u pismu novinarima da "ne može ostati s čovjekom koji se viđa s maloljetnicama". Aludirala je na Berlusconijevo sudjelovanje na proslavi rođendana 18-godišnje Noemi Letizie.

Golema alimentacija od 100.000 eura dnevno ili 36 milijuna godišnje odgovara kriterijima članka 156 talijanskog zakona koji predviđa zadržavanje životnog standarda iz razdoblja braka.

Bivša glumica Lario nije, kao što je željela, dobila na korištenje vilu Macherio u okolici Milana u kojoj je živjela 20 godina sa svoje troje djece. To imanje od 120.000 metara četvornih procijenjeno je na 78 milijuna eura.

Supružnici su se dogovorili da neće tražiti daljnjim procesima krivca za rastavu. Veronica Lario je 30 godina živjela sa Silvijom Berlusconijem s kojim je stupila u civilni brak 1990., nakon njegove prve rastave. Imaju troje djece. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter