Berlusconijeva zubotehničarka zasjenila kolekcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Revija talijanske modne kuće Parah održana u sklopu Tjedna mode u Milanu nesumnjivo bi dobila puno manje medijske pažnje da se u ulozi modela u bikiniju na njoj nije pojavila Nicole Minetti, bivša Miss Torina, puno poznatija kao zubotehničarka talijanskog premijera Silvija Berlusconija koja je nazočila Berlusconijevim bunga-bunga zabavama. Iako ju je policija sumnjičila za poticanje na prostituciju jer je navodno dovodila druge djevojke na orgije u Berlusconijevu vilu, zahvaljujući bivšem talijanskom premijeru Minetti je danas vijećnica Lombardije

- Nemam namjeru podnijeti ostavku. Biti manekenka moj je drugi posao. Politika i moda mogu funkcionirati zajedno, štoviše, po mome mišljenju politika mora biti u službi mode, izjavila je Minetti.

Osim Nicole Minetti, uzdahe je u Milanu mamila i Sharon Stone kojoj je društvo na Fendijevoj reviji pravio 27 godina mlađi dečko, argentinski model Martin Mica. Slavna hollywoodska glumica na reviji je dobila jake simptome migrene zbog čega se onesvijestila i završila u bolnici, ali se kasnije ipak uspjela pojaviti na zabavi u organizaciji "amfAR" fondacije za istraživanje AIDS-a.

Inače, kad je moda u pitanju, jednu od inovativnijih kolekcija predstavio je modni dvojac Dolce & Gabbana koji je korzete i donje rublje ovog puta zamijenio za "more, sunce i ljubav", odnosno nostalgičnu liniju svilenih haljina žarkih printova, pruga i ukrasa.

Emilio Pucci predstavio je jet-set šik, modna kuća Jil Sander novom je kolekcijom označila povratak temeljima, dok je kod kritičara dosta loše prošao Versace sa svojom neuvjerljivom vizijom boho-buntovnica. Kreacije modne kuće Fendi s druge strane opisane su kao jasne i energične.

Modni su znalci novu kolekciju Karla Lagerfelda opisali kao jednu od najboljih u posljednjih nekoliko sezona. Željno iščekivana je bila i revija Armanija koja se sastojala od raznovrsnih modela koji su varirali od jednostavnih svilenih sakoa do blještavih večernjih haljina. (I. KOCIJAN/NL; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter