Berlusconijev Fininvest treba platiti 540 milijuna €

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obiteljskoj tvrtki bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlsuconija naređeno je da plati više od 500 milijuna eura odštete zbog sporne kupovine izdavačke kuće Mondadori.

Konačna presuda talijanskog prizivnog suda novi je udarac 76-godišnjem Berlusconiju kojemu je vrhovni sud prošlog mjeseca potvrdio zatvorsku kaznu za poreznu prijevaru Berlusconijeve televizijske kuće Mediaset.

Kazna Fininvestu smanjena je u prethodnoj presudi s 564 na 540 milijuna eura, po preslici presuda koja je e-mailom poslana agenciji Reuters.

Slučaj se odnosi na borbu za nadzor nad Mondadorijem 1991. između Fininvesta i CIR-a, i građanski je dio procesa u kojem je bivši Berlusconijev odvjetnik 2007. proglašen krivim zbog podmićivanja suca.

Berlusconijev Fininvest već je platio kaznu svom konkurentu CIR-u a presuda od utorka omogućuje CIR-u pristup novcu koji je bio zamrznut do konačne presude.

Fininvest je Berlusconijev holding koji raspolaže imovinom većom od pet milijardi eura, uključujući i Mediaset. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter