Berlusconi: Vlada mora ići naprijed

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šef talijanske desnice Silvio Berlusconi u nedjelju je izjavio kako vlada mora nastaviti dalje, nakon što je presuda koju je protiv njega donio vrhovni sud potaknula veliku napetost na talijanskoj političkoj sceni.

"Jasno i izravno smo kazali kako vlada mora ići naprijed", kazao je Berlusoni pred oko tisuću simpatizera okupljenih pred njegovom kućom u Rimu. Ondje su došli da bi mu izrazili potporu nakon presude.

"Vlada mora nastaviti s ekonomskim mjerama. Jasno i izravno smo kazali da parlament mora ići dalje kako bi izglasao ekonomske mjere", rekao je Il Cavaliere.

"Ovo je prilika da izrazimo potporu našemu čelniku i da zajedno s njim iskažemo veliku snagu i odlučnost naroda koji ne zna mrziti i koji uistinu vjeruje u slobodu i demokraciju", stoji na internetskim stranicama stranke Naroda slobode (PDL), kojoj je na čelu Berlusconi.

Njezini su članovi u nedjelju organizirali prosvjede pod nazivom "Nedjelja na ulici za demokraciju i slobodu". Berlusconi je bio vidljivo dirnut potporom svojih pristaša. "Vaša bliskost i toplina tješe me nakon muka i boli kroz koje sam prošao posljednjih nekoliko dana", rekao je prosvjednicima na početku svog govora. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter