Berlusconi traži reviziju sudskog procesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, o čijem bi se isključenju iz senata trebalo glasovati u srijedu, u ponedjeljak u Rimu je najavio zahtjev za revizijom njegovog sudskog procesa za poreznu prijevaru.

"Mi imamo dokumente koji nam omogućuju da iznesemo zahtjev za revizijom procesa na prizivnom sudu u Bresciji", objavio je Berlusconi na konferenciji za tisak u ponedjeljak u Rimu, izvijestio je AFP. Berlusconi je u procesu za poreznu prijevaru počinjenu u njegovoj medijskoj korporaciji Mediaset pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Medijski magnat i čelnik talijanskog desnog centra je u izjavama za medije ustvrdio da je nevin i najavio iznošenje novih dokumenta potrebnih za reviziju. "To je slučaj koji ima druge protagoniste koji su jasno naznačeni", rekao je 77-godišnji Berlusconi.

Berlusconi je rekao da dokumenti dolaze iz Sjedinjenih Država te da ima "12 svjedočenja, od kojih sedam potpuno novih, te druga već podnesena kolegama na prvom i drugom stupnju ali koja su odbijena".

Očekuje se da parlament glasa protiv medijskog mogula. Berlusconi, koji je uvijek isticao kako je nevin, rekao je kako smatra da bi mu predsjednik Giorgio Napolitano trebao udijeliti oprost bez primjene uobičajene procedure. Talijanski predsjednik ranije je kazao kako je provedba uobičajenog postupka neophodna.

Milanski sud osudio je Berlusconija na četvorogodišnji zatvor, što mu je poslije promijenjeno u jednogodišnji kućni ili društveno koristan rad. Ranije je u gorljivom govoru održanom pred mladima Berlusconi, među ostalim, kazao kako to što mu se "naredilo da čisti nužnike" u sklopu društveno korisnog rada ne izlaže samo njega, već i cijelu zemlju ismijavanju. Bivši talijanski premijer dobio je i sedam godina zatvora za za spolne odnose s maloljetnicom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter