Berlusconi se ne da smesti: Ostajem u politici!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u subotu je, reagirajući na kaznu koju mu je izrekao milanski sud zbog porezne prijevare, izjavio da će ostati u politici.

Berlusconi je novinaru talijanske televizije rekao da se osjeća "dužan ostati" kako bi zaštitio druge Talijane od "pravosudnih nepravdi".

Nije još jasno je li Berlusconi, sada zastupnik u donjem domu parlamenta, mislio da će se ponovno kandidirati za najviše dužnosti ili nastaviti mimo izbora djelovati kao politička snaga desnog centra.

"Osjećam se obaveznim ostati u igri kako bi reformirao pravosudni sustav tako da se ono što se dogodilo meni ne dogodi i drugim građanima", rekao je za televiziju Canale 5 koja je dio njegovog medijskog carstva Mediaseta.

Berlusconi, koji je često optuživao suce da vode politički rat protiv njega, ima se pravo žaliti dva puta na presudu prije no što postane pravomoćna.

U aferi "Mediaset" optužen je da je napuhao cijenu prava prikazivanja filmova koje su kupovale fiktivne tvrtke u njegovu vlasništvu kod preprodaje njegovu medijskom carstvu Mediasetu. Grupa je tako stvorila u inozemstvu crne fondove i smanjila zaradu u Italiji, ne bi li platila manji porez. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter