Berlusconi optužio Montija za dogovor s ljevicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši talijanski premijer i čelnik tamošnje desnice Silvio Berlusconi optužio je tehnokratskog talijanskog premijera na odlasku Marija Montija da je svojim najavljenim sudjelovanjem na općim izborima na čelu stranaka centra zapravo sklopio savez s ljevicom kako bi ostao na vlasti.

Berlusconi je rekao da je razočaran takvim Montijevim postupkom i smatra nepoštenim što iskorištava "svjetla pozornice" koje mu je priskrbilo tehnokratsko imenovanje, a ne izbori. 

"Ova grupacija je stvorena kako bi favorizirala ljevicu", kazao je Berlusconi u kratkoj izjavi novinarima, argumentiravši to poklapanjem Montijeva reformskog i političkog programa PD-a. Montiju treba pomoć ljevice kako bi nastavio s provedbom štednje i nametanja poreza, kazao je bivši premijer i dodao je kako se nada da talijanski birači "neće upasti u tu klopku".

Talijanski demokršćani (UDC), najveća i najstarija talijanska stranka centra, koja je objavila suradnju s Montijem, opovrgla je bilo kakvu povezanost s ljevicom. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter