Berlusconi optužen da je podmićivao svjedoke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sud u Italiji optužio je u petak bivšega premijera Silvija Berlusconija da je podmićivao svjedoke da bi lažno svjedočili na suđenju koje je bilo povezano sa suđenjem na kojem je osuđen za plaćanje seksa s maloljetnicom.

Optužen je dva dana nakon što je zbog porezne prijevare izgubio mjesto u parlamentu. Trojici suradnika toga milijardera i medijskog tajkuna sudi se što su nabavljali prostitutke za zabave u Berlusconijevu domu kraj Milana.

Sud je objavio da su dokazi protiv Berlusconija i ostalih poslani tužiteljima koji će, očekuje se, otvoriti novu istragu.

Berlusconijevi odvjetnici Niccolo Ghedini i Piero Longo, koji su također optuženi da su poticali na lažno svjedočenje, izdali su priopćenje u kojem kažu da te optužbe "nemaju nikakve veza sa stvarnošću i s činjenicama". Oni su uvjereni da će se od istrage odustati.

Tužitelj tvrdi da ima dokaza da je Berlusconi platio "novcem i drugim povlasticama" mlade žene koje su sudjelovale u zabavama, da bi istragu odvele u drugom smjeru. Redovito mjesečno plaćanje najmanje 2,5 tisuća eura svjedocima "nije anomalija nego ilegalan postupak", dodaje.

Berlusconi je u lipnju osuđen za plaćanje za seks s tada maloljetnom plesačicom u noćnom klubu Karimom El Mahroug, poznatoj i kao "Ruby, kradljivica srdaca". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter