Berlusconi: Kakve orgije, to su bile burleskne predstave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi, koji se u petak prvi put pojavio na rocištu u procesu Rubygate u Milanu, izjavio je da su veceri u njegovoj luksuznoj vili nedaleko od Milana, u javnosti predstavljene kao orgije, zapravo bile tek burleskne predstave u stilu francuskog kankana.

Medijski mogul, optužen u toj aferi za korištenje seksualnih usluga marokanske maloljetnice nadimka Ruby i zloporabu vlasti, ustrajno negira da je sudjelovao u raskalašenim zabavama s prostitutkama.

- To su bile elegantne vecere na kojima su mlade djevojke sudjelovale u burlesknim tockama u nekadašnjoj diskoteci, u smirenoj, simpaticnoj i prpošnoj atmosferi, opisao je Berlusconi.

Svoje prvo pojavljivanje na jednom rocištu bivši talijanski premijer objasnio je "željom da nazoci toj komediji, velikoj medijskoj akciji ocrnjivanja", ustvrdivši da je rijec o beskorisnom, ali skupom sudskom postupku cije je financiranje iz javnih sredstava skadalozno.

Berlusconija optužnica tereti da je od veljace do svibnja 2010. desetak puta platio za seksualne usluge Marokanki Karimi El Marug Ruby, koja je tad bila maloljetna, za što je po talijanskim zakonima zaprijecena kazna do tri godine zatvora. I Berlusconi i Ruby nijecu da su ikad imali spolne odnose.


Podijeli: Facebook Twiter