Berlusconi ce 2013. ponovno na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi ponovno ce se kandidirati za parlamentarne izbore 2013., rekao je u subotu u razgovoru ministar pravosuda Angelino Alfano, kojeg je premijer, u talijanskoj javnosti zvan Cavaliere, odredio kao svog moguceg nasljednika.

Alfano je za talijanski list Corriere della Sera izjavio da je scenarij Berlusconijeva povlacanja iz politike tek "gruba skica, bez sudionika i podloge". Silvio Berlusconi je u obracanju novinarima u cetvrtak kao moguceg nasljednika najavio ministra pravosuda Angelina Alfana.

Talijanski premijer je tom prilikom rekao da se nece opet kandidirati za šefa vlade, nakon što mu za dvije godine istekne mandat. Izjavio je da ce samo "voditi liste", ali nece imati operativnu ulogu. Alfana je naveo kao nasljednika na celu svoje stranke "Narod slobode" i kandidata za šefa vlade.

Do isteka mandata 2013. godine po skandalima poznati premijer nece mirovati, nego najavljuje realizaciju planiranih izmjena talijanskoga pravosudnog sistema te promjene ustava zemlje. Alfano je svojoj stranci, u kojoj vladaju napetosti, uputio poziv na jedinstvo.


Podijeli: Facebook Twiter