Berlinski zid zvuka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 200 glazbenika stvorit ce "zid zvuka" u Berlinu kako bi 9. studenoga obilježili 20. godišnjicu pada Berlinskog zida, najavili su organizatori. Sveukupno bi 206 gitarista trebalo odsvirati skladbu komponiranu upravo za ovu obljetnicu pada zida i kraja hladnog rata.

"Odsvirat cemo sedam minuta dugu skladbu o podizanju, postojanju i rušenju Berlinskog zida", rekao je agenciji DPA Douwe Dijkstra, clan nizozemske metal skupine Noir koja je inicirala projekt. On je rekao da se projektu vec pridružilo 170 nizozemskih gitarista te da sada traže njemacke gitariste. Glazbenicima, koji ce stajati duž povijesne crte Berlinskog zida, dirigirat ce pet dirigenata.

"Namjerno smo se opredijelili za jednostavnu skladbu kako bi se projektu mogli pridružiti i gitaristi koji imaju samo godinu dana glazbenog iskustva. Svi koji se prikljuce ubrzo ce primiti link na video spot pjesme objavljen na YouTubeu kako bi mogli vježbati", rekao je Dijkstra.

Nadaju se u konacnici okupiti 206 glazbenika koji bi predstavljali procijenjeni broj ljudi koji su poginuli pokušavajuci prijeci zid. Procjene broja žrtva variraju od 125 do više od 200.


Podijeli: Facebook Twiter