Berlinski Kurier Thompsona nazvao naci-Hrvatom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Berlinski Kurier jučer je na svojoj internetskoj stranici objavio vijest pod naslovom "Koncertni skandal: Smije li naci-Hrvat Marko Perković nastupiti u Berlinu?". U tekstu koji potpisuje Marcus Böttcher navodi se kako će 26. travnja u koncertnoj dvorani Columbiahalle sa svojim bendom Thompson nastupiti Marko Perković, 47-godišnji pjevač koji je podjednako uspješan i kontroverzan.

"Tijekom njegove svjetske turneje na njegovom je koncertu u Frankfurtu bilo 13.000 obožavatelja. Perković slovi za jednu od najutjecajnijih hrvatskih zvijezda. No što se krije iza fasade rock pjevača", pita se njemački novinar.

Kurier dalje piše kako je Thompson svoje koncerte započinjao ustaškim fašističkim pozdravom "Za dom!" i navodno pjevao pjesme u kojima se slave ubojstva Srba i Židova u koncentracijskim logorima. Kurier također navodi da je pjevaču, koji za sebe kaže da nije niti nacist, niti fašist, već domoljub, u Nizozemskoj svojevremeno zabranjen nastup te da su u Švicarskoj i Hamburgu njegovi koncerti otkazani zbog prijetnje javnom redu. Thompson je u Berlinu već nastupio 2006. i 2009. godine kada je napunio Columbiahalle.

Jakov Kolak, organizator događanja koje se na Facebooku najavljuje kao glazbeni spektakl najveće hrvatske zvijezde, za Kurier je izjavio: "Marko više ne pjeva o ratu, novi album je potpuno bezazlen. U njegovim tekstovima nema ničega radikalno desničarskog. Bit će to odličan obiteljski koncert. (I. KOCIJAN/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter