Berlinska policija ubila Hrvata s tjeralice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rutinska policijska kontrola u cetvrtak u Berlinu završila je tragicno za 34-godišnjeg Hrvata kojeg su policajci, nakon što im je pokušao pobjeci, usmrtili s dva hica, prenose njemacki mediji.

Doznajemo da je drama zapocela nešto prije 16 sati kada su dvojica berlinskih policajaca došla u redovan nadzor u Joachimstaler ulicu gdje se nalazi salon s igrama na srecu te muzej seksa Beate Uhse. Buduci da je rijec o vrlo "popularnom" mjestu, policijske kontrole su tamo ceste, pogotovo da bi se sprijecilo maloljetnike da ulaze u casino.

Upravo u casinu zatecen je i 34-godišnjak ciji su identitet policajci provjerili preko veze. Ubrzo su dobili informaciju da je rijec o osobi za kojom su na snazi dva uhidbena naloga, zbog cega su ga morali privesti. Jedan od uhidbenih naloga za ubijenog Hrvata odnosio se na ubojstvo njemackog poduzetnika u studenom prošle godine. Ubojice su uhicene, a Hrvat se sumnjicio da im je nabavio oružje. Zato je odveden od automata iz salona igara na srecu.

- Pošao je mirno s njima, potvrdio je vlasnik casina, dodajuci da ništa nije slutilo na tragediju što se dogodila nekoliko trenutaka kasnije.

Samo 50-ak metara dalje 34-godišnjak se iznenada poceo opirati policajcima. Prema nekim izvorima, uspio je jednog pošpricati suzavcem po licu od cega je policajac pao na tlo. Uslijedilo je naguravanje u kojem je Hrvat dohvatio policajcev pištolj te ga uperio prema njemu. Je li zapucao i promašio ili tek držao usmjereno oružje prema policajcevoj glavi, iz zasad dostupnih izvještaja nije sasvim jasno.

Drugi policajac tada je izvukao svoj pištolj i, da bi obranio kolegu, zapucao prema 34-godišnjaku. Berlinska policija službeno je ustvrdila da je ispalio tri hica te da se još ne zna koliko je metaka pogodilo Hrvata. Pogoden u gornji dio tijela, nasilni uhicenik pao je na tlo.

Kako se sve to zbivalo u prenapucenoj ulici, jedna prolaznica pohitala mu je u pomoc. Ubrzo su na mjesto pucnjave stigla dvoja kola Hitne pomoci te cak 16 policijskih vozila. Tijekom ocevida ulicu je nadlijetao i policijski helikopter. Dvadesetak minuta lijecnici su se borili za život 34-godišnjaka koji je imao nizozemsku i hrvatsku putovnicu, no na putu do bolnice je podlegao ozljedama.

Uporaba oružja od strane policijskih službenika ocijenjena je opravdanom.


Podijeli: Facebook Twiter