Berlin: Sirijac osumnjičen za planiranje napada u bijegu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotine policajaca raspoređene su u subotu po Berlinu nakon što je 22-godišnji Sirijac pobjegao policiji koja je u njegovu stanu pronašla eksploziv.

Policajaca je najviše na željezničkim postajama i u zračnim lukama, rekao je glasnogovornik Winifried Wenzel. Pojačane mjere sigurnosti uvedene su na berlinskom aerodromu Shoenfeld gdje autobusi ne mogu dolaziti do terminala. Zaustavljaju se i pretražuju svi automobili u potrazi za osumnjičenim Jaberom al-Bakrom. 

Njemačka policija uhitila je u subotu trojicu muškaraca u vezi s al-Bakrom kojega se sumnjiči da je planirao bombaški napad, a u ranijoj premetačini stana pronašli su eksploziv u istočnom njemačkom gradu Chemnitzu.

Trojicu uhićenih sumnjiči se da su povezani s 22-godišnjim Sirijcem koji je pobjegao tijekom policijske operacije provedene zbog sumnje u planiranje bombaškog napada i za kojim sada policija traga. 

Dvojica su uhićena na središnjem gradskom željezničkom kolodvoru, a treći u blizini pretraženog stana.

Stambena četvrt Fritz-Heckert i kolodvor bili su okruženi tijekom policijske operacije.

»Eksploziv velike snage pronađen je u stanu u Chemnitzu«, izvijestila je policija savezne države Saska na Twitteru dodajući kako je iz opreza morala evakuirati dobar dio stambene četvrti u tom gradu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter