Berlin: Kreacija Saše Đukića Obradovića u Kaltbultu

Kreacija Saše Đukića Obradovića koja je otvorila editorijal Kaltbulta
Kreacija Saše Đukića Obradovića koja je otvorila editorijal Kaltbulta

Ne događa se često da izdanja stranih magazina otvaraju haljine lokalnih kreatora. No, u doba interneta, možda više nego ikada, kvaliteta ponekad nekim virtualnim kanalima nalazi svoj put.

Dogodilo se tako i s pulskim dizajnerom Sašom Đukićem Obradovićem, čijim seksipilnim ženstvenim kreacijama nije mogla odoljeti ni Puljanka s berlinskom adresom, nekadašnja manekenka, a sada sve priznatija fotografkinja Suzana Holtgrave.

Rezultat je sljedeći. Prije 15 dana na 206-oj stranici koja je ujedno i početak modnog editorijala pod nazivom "Princess of Fallen Garden" urbanog njemačkog Kaltbult magazina, našla se kreacija Đukića Obradovića. Kreaciju i cijeli editorijal nosi zagrebačka manekenka Monika Hiržin, a fotografiju potpisuje, naravno, Suzana.

Holtgrave je prošlog ljeta upoznala pulske dizajnere Antonelu Gregorović i Sašu Đukića Obradovića te s Ivanom iz modne agencije Tijara snimila modni editorijal na napuštenoj lokaciji Ville Idole.

"Sašine i Antoneline kreacije već sam ranije slikala za editorijal pulskog hotela Riviera. Antonela je više klasičarka i vrhunska krojačica, a Saša je totalno drugačiji, luđi, otkačeniji. Svidio mi se taj stilski kontrast među njima i zato sam ih skupa slikala", priča Suzana. Naglašava da je Saši pripala čast da otvori modni editorijal, čime se našao uz bok razvikanim dizajnerskim imenima na ostalim stranicama.

"To nisam odlučila ja, nego modni urednik, što je veliki kompliment. Saša je na neki način moj idol. Fascinira me njegova energija, on je kao neki neobrađeni dragulj. Ima ogroman potencijal i volju. To sam prepoznala ja, ali i ljudi iz Kaltbulta. Kada u Berlinu odjenem njegovu žutu bluzu, svi misle da je to kreacija Viktora & Rolfa", oduševljena je Suzana.

"Prošle godine moje kreacije su izašle u editorijalu njemačkog magazina Honk, a uskoro bi trebale izaći u još jednom njemačkom modnom časopisu. Za to je zaslužna fotografkinja i stilistica Suzana Holtgrave, koja je u meni prepoznala taj neki talent. Suzana je čula za mene te me kontaktirala putem Facebooka i tako je počela naša suradnja. U planu je i nova kolekcija, koja će biti predstavljena kroz photosessione, a ne revije", kazao je Saša Đukić Obradović. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter