Berba grožda uz milenijsku fotografiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neuobicajeno visoka temperatura za rujan pogodovala je drugoj manifestaciji Turisticke zajednice Brtonigla "U bojama tradicije ... berba grožda", koja se u cetvrtak odvijala u vinogradima u Novoj Vasi, a glavni dogadaj bilo je snimanje milenijske fotografije "Zlatni grozd Brtonigle" u kojoj je sudjelovalo 300-tinjak ucenika i djece iz vrtica. U manifestaciju su se ukljucili lokalni vinari i ugostitelji.

Prije toga 60-ak mališana iz brtoniškog Djecjeg vrtica Kalimero vrijedno je bralo crno grožde ispred podruma obitelji Cattunar, a isto to ucinilo je i 30-ak turista. Istovremeno je trebalo u redovima pronaci posebnom mašnicom oznaceni "Zlatni grozd", a tu su srecu imale Kata Vukancic iz Brtonigle i Anita Matic iz Paolije kod Novigrada, koje su zajedno "ubole" pobjednicki red. Kako je bilo prevruce i sparno odustalo se od nekih zabavnih igara, poput trcanja kroz vinograd, u kojima su trebali sudjelovati najmladi.



Radi milenijske fotografije došli su osnovci iz Brtonigle, Buja, Novigrada i Umaga, sa svojim uciteljima. Autor fotografije, koja ce ostati kao trajna uspomena Brtonigli, poznati je Šime Strikoman iz Vodica koji je vec snimao slicne scene u nekoliko hrvatskih vinograda. Potrajalo je dok je Strikoman posložio tako velik broj djece, "naoružane" žutim i smedim balonima, u željeni oblik i tako pripremio svoju scenu. Za to vrijeme kamion s 20-metarskom dizalicom Javne vatrogasne postrojbe Umag i nekoliko vatrogasaca cekalo je na odlazak u vinograd, u kojem su potom u zrak vinuli poznatog fotografa, inace i filmskog snimatelja, koji je medijskom zvijezdom postao nakon što je prije 11 godina snimio prvu milenijsku fotografiju. (izvijestila i snimila Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter