Über stiže na more: Imaju 100 glisera i 200 kapetana


Plovidbom od Splita do Šolte novinarima je u petak predstavljena usluga UberBOAT kojom će za turiste tijekom ovogodišnje turističke sezone biti uspostavljene veze gliserima do hrvatskih otoka, a Hrvatska je prva zemlja u svijetu u kojoj Uber pokreće takvu uslugu.

»U ovoj sezoni za usluge UberBOAT-a imat ćemo na raspolaganju više od 100 glisera i oko 200 kapetana na njima kako bismo omogućili da turistima budu dostupni svi hrvatski otoci«, rekao je glavni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac predstavljajući danas na Šolti projekt UberBOAT.

Po njegovim riječima, strani turisti Hrvatskoj u prosjeku provedu tri i pol dana, a UberBOAT im svojim uslugama omogućuje da posjete neki do 1200 hrvatskih otoka.

Istaknuo je da će tijekom turističke sezone u Hrvatskoj biti oko 100.000 korisnika Ubera na cestama koji će imati priliku da se internetskim aplikacijama, tj. »pametnim telefonom« koriste i mogućnostima UberBOAT-a nakon dolaska na obalu Jadrana.

»Pokretanjem UberBOAT usluge cilj nam je pružiti novi način istraživanja i putovanja hrvatskom obalom koji će znatno pridonijeti razvoju hrvatskog turizma. Uz to, veseli me što uslugu pokrećemo upravo u vrijeme kada je Uber na globalnoj razini prešao čak pet milijarda vožnji, što je povećanje od tri milijarde u posljednjih 11 mjeseci. To pokazuje koliko korisnici žele naše usluge, a nama je to motiv da radimo na novim inovativnim rješenjima«, rekao je Tremac.

Objasnio je kako korisnici pokretanjem UberBOAT-a u ovoj turističkoj sezoni na hrvatskoj obali »pametnim telefonom« u Splitu, Dubrovniku i na Hvaru mogu naručiti gliser za prijevoz od obale do otoka te za poludnevne i cjelodnevne izlete.

»Primjerice, cijena prijevoza od Splita do Hvara na gliseru za osam putnika je 2600 kuna, a cijena većeg XL glisera koji može primiti do 12 putnika je 3600 kuna«, rekao je Tremac. Po njegovim riječima, korisnici mogu sami određivati plan putovanja ili organizirati ga prema predloženim najpopularnijim izletima, a gliser će im biti na raspolaganju koliko žele.

»S ovom uslugom plovidba brodom završava na mjestu ukrcaja, i to isti dan kad je bio ukrcaj. Usluga UberBOAT ne nudi mogućnost noćenja na gliseru ni najma brodice bez kapetana, ona uvijek podrazumijeva prisutnost kapetana i mornara«, rekao je Tremac objašnjavajući način rada UberBOAT-a na hrvatskoj obali.

Odgovarajući na novinarska pitanje, ocijenio je kako je UberBOAT dodatna turistička ponuda Hrvatske kojom se turistima želi omogućiti da za vrijeme boravka na jadranskoj obali dobro iskoriste vrijeme.

Tremac vjeruje da će brodari, poput Jadrolinije, dobrohotno gledati na njihove usluge i ne vjeruje da će ugroziti njihovu klijentelu jer su kako je rekao, »samo dodatna turistička vrijednost«. Podsjetio je kako je u posljednjih nekoliko tjedana diljem svijeta objavljeno oko 150 članaka o uvođenju UberBOAT-a u Hrvatskoj.

»Ovosezonski UberBOAT na hrvatskom dijelu Jadranskog mora je pilot-projekt, a nije isključeno da se taj projekt sljedećih godina proširi na Italiju, Španjolsku, Karibe, Portugal ili Grčku«, rekao je Tremac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter