Beyonce u Zagrebu, Franka zasjala u prepunoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada Rapčanka Franka Batelić i njen bend nastupili su sinoć pred prepunom zagrebačkom Arenom kao predgrupa američkoj mega r&b zvijezdi Beyoncé.

"Sjedila sam u prvom redu kraj manje bine, a velika Queen B tijekom preletjela je publiku, naklonila mi se i poručila 'Give it up for Franka'! Neopisiv osjećaj! Da je to učinio bilo tko drugi, ne bi mi toliko značilo. Ovako je to bilo - vau!", presretna je Franka Batelić, 21-godišnja pjevačica iz Rapca, nakon njenog nastupa života. Za nju je pjevati prije Beyoncé, umjetničkim idolom još iz djetinjstva, k tome i u krcatoj zagrebačkoj Areni, ostvarenje najljepšeg sna, pa je još jučer sređivala dojmove.

- Bilo je nerealno. Da sam zagrijavala atmosferu za Beyoncé, shvatila sam tek kada je ona počela pjevati. Upoznale smo se, puno je pristupačnija, toplija negoli se to može pretpostaviti kada je gledate na TV-u. Zbilja je draga. Poljubila sam je i zahvalila što je baš mene odabrala za predizvođača. Poručila mi je da sam bila super, kaže Franka.

Hrvatska pop-princeza, kako je nazivaju mediji, izvela je sve svoje pjesme te obradu "Dancing on my own" Robyn, švedske kantautorice. Krenula je s uspješnicom "Možda volim te".

- Dala sam sve od sebe. Iscijedila sam se za publiku, nadam se da se osjetila ta energija. Gledatelje nisam ni vidjela jer su bili zamračeni, imala sam, usto, i slušalice u ušima, no reakcije su, kako su mi prenijeli, pozitivne. To je to, sad idemo dalje, ushićena je Franka.

Za posebnu priliku izabrala je i posebnu, prilično space kreaciju Yuraja Zigmana. "Dugo sam vagala, no s obzirom na uređenje bine i samu produkciju, trebalo mi je nešto upečatljivo, blještavo. Odlično sam se osjećala u kostimu".

Nakon dobro obavljena posla, guštala je u koncertu američke mega R&B zvijezde.

- Produkcijsko savršenstvo. I kad sam je gledala prvom prilikom u zagrebačkoj Areni, bilo je genijalno. Znala sam kako Beyoncé zvuči uživo, a to je ovom zgodom samo potvrdila: bez ikakvih padova tijekom nastupa, to može rijetko tko. Divim joj se u svakom pogledu, napominje lijepa Rapčanka.

Da sve bude baš "kao san", prema nazivu Frankine pjesme, nedostajao je samo njen ljubavni suputnik Vedran Ćoruluka, kojega su spriječile nogometne obaveze u moskovskom Lokomotivu.

- Vidio je, valjda, neke snimke. Što kaže? Ponosan je, naravno!, zaključila je Franka. (Igor RADIĆ)

Drugi nastup na trenutačnoj turneji Mrs. Carter Show, Beyonce je, nakon otvaranja turneje u Beogradu, održala u Zagrebu. Bio joj je to ujedno i drugi posjet Zagrebu koji je, baš kao i prvi, privukao kojih 20 tisuća posjetitelja, uglavnom posjetiteljica. Izvedba je trajala dva sata, a cijeli show je logistički popratilo 27 kamiona opreme i 12 autobusa... ljudstva. Nakon silnih dvojki, vrijeme je i za jedinice: Beyonce je trenutačno jedna od najvećih svjetskih zvijezda, a ovom turnejom će zaraditi valjda više nego cijeli hrvatski izvoz. Ipak, samo je jedna Beyonce.

Beyonce je uz pirotehničku eksploziju nastup otvorila skladbom "Run the World (Girls)" koju nam mediji serviraju kao himnu ženske snage, neovisnosti i feminizma. A onda na gigantskom videozidu primijetite kako se turneja zove Mrs. Carter Show World Tour.

Mrs. Carter Show World Tour je prvenstveno i primarno šareni glazbeno-scensko-plesni spektakl, a tek onda možda koncert.

Promatrajući je kroz scenu kojoj pripada i koju predvodi, Beyonce je vjerojatno najtalentiranija i najkompletnija (namjerno ne govorimo najzaokruženija)  zvijezda - neusporedivo bolje pjeva od Katy Perry, ima bolje plesne korake od Lady Gage, glamurozniji život i od jedne Rihanne, a kompletnija je zabavljačica od Christine Aguillere. Zato i jesu svi željni spektakla u srijedu otišli iz Arene zadovoljni - spektakl je zadovoljio očekivanja, Beyonce je suvereno prošetala posljednjim albumom i najvećim hitovima svoje solo karijere zaključivši izvedbu baladama - "I Will Always Love You" posvećene pokojnoj Whitney Houston, da bi se od Zagreba oprostila s "Halo".

Ipak, tko je htio doživjeti nezaboravnu glazbenu večer... Taj u srijedu sigurno nije bio u Novom Zagrebu. Spektakl smo tražili, spektakl smo očekivali, spektakl smo i dobili. Ostalo, u ovom slučaju, i nije toliko bitno. (I. FORMAL/NL)


Podijeli: Facebook Twiter