Beogradski slikar prijeti Prosinečkom zbog duga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Robertu Prosinečkom, aktualnom treneru turskog Kayserispora, beogradski akademski slikar prijeti kaznenom prijavom zbog navodnog duga od 45.000 eura za slike koje mu je po narudžbi naslikao i predao još 1991. godine, dok je Prosinečki bio igrač Crvene zvezde.

Protiv bivšeg igrača, a potom i trenera, Crvene zvezde umjetnik Predrag Peđa Gavrović predat će kaznenu prijavu jer mu Prosinečki ni nakon 17,5 godina nije platio 45.000 eura za 10 slika koje je naručio od njega, piše u utorak list "Sport".

Priča je, kako navodi ovaj list, počela 1991. godine kad je Gavrović poklonio Prosinečkom jedan akvarel koji mu se toliko svidio da je kasnije od ovog umjetnika naručio još devet slika iz ciklusa "Rock idoli". List navodi da je Gavrović portrete pop-rock zvijezda poput Micka Jaggera, Stinga, Michaela Jacksona i drugih poslao Prosinečkom u Madrid, gdje je tada igrao, a on mu je odgovorio da će sve financijske obveze riješiti za 12 mjeseci i Gavrovićevom bratu dao polog od 1.500 dolara, ali mu se nakon tada "gubi svaki trag".

"Kad se vratio u Zvezdu na mjesto trenera, ponovo smo se vidjeli i tad me je uvjeravao da će 'sve biti u redu' i da ću dobiti svoj novac. Dao mi je svoj beogradski broj mobitela, ali ni na jednu moju sms poruku nije odgovarao. Javljao se samo kad sam ga zvao s drugih telefona", požalio se Predrag Gavrović.

"Nikad mu neću oprostiti što je izigrao naš dogovor d se nađemo ispred Marakane, a onda je zaštitarima rekao da me maknu iza ograde nakon čega je on sa službenim automobilom projurio pored mene kao pokraj kante za smeće", ispričao je Gavrović, napomenuvši da ga je poslije toga Prosinečki nastavio izbjegavati zbog čega je posao pismo i njemu, ali i predsjedniku Crvene zvezde Vladanu Lukiću.

Kad je nakon tih pisama Prosinečki Gavroviću dao prvo 1.000 eura, a zatim još 1.000, izgledalo je da će problem biti riješen obročnom isplatom, no Prosinečki je, tvrdi u listu Sport Gavrović, treći mjesec dao 500 eura "uz obrazloženje kako više nema novaca". "Kada sam ponovno došao reagirali su njegovi zaštitari", požalio se beogradski slikar, kojemu su, kako navodi "kasnije u Zvezdi rekli da ne može dobiti novac ni od kluba".

Gavrović tvrdi i da mu je u kasnijim kontaktima Prosinečki u Zagrebu rekao da mu namjerava vratiti slike i da mu ih neće platiti. "Ako ih već želi vratiti, onda valjda mora platiti za 'posudbu' slika za 17,5 godina? Ne interesira me povrat slika u kolekciju, želim 45.000 eura", rekao je listu "Sport" Gavrović, najavljujući kaznenu prijavu protiv Prosinečkog zbog prevare i zahtjev za isplatom kompletnog duga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter