Beogradski poduzetnici posjetili Pazin

Udruženje obrtnika Rakovica kod pazinskih kolega (A. DAGOSTIN)
Udruženje obrtnika Rakovica kod pazinskih kolega (A. DAGOSTIN)

Predstavnici Općeg udruženja poduzetnika Općine Rakovica pri Privrednoj komori Beograd danas su posjetili pazinske kolege poduzetnike.

Obilazak Pazinštine počeo je inicijalnim prijemom u prostorijama Udruženja obrtnika Pazin gdje su im dobrodošlicu poželjeli predsjednik UO-a Pazin Ivan Zrinšćak te predsjednik županijske Obrtničke komore Mario Paliska. Uslijedilo je primanje u velikoj gradskoj vijećnici gdje je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić srbijanskim gostima u kratkim crtama predstavio grad, dok je pročelnica za gospodarstvo Maja Stranić Grah govorila o postojećim poslovnim zonama na područja Grada Pazina (Ciburi I., Ciburi II., Podberam, Pazinka I., Pazinka II.) te onima koje se tek planiraju za budućnost: Pazinka III. i Ciburi - Heki.

Predsjednik rakovičkih poduzetnika Milivoje Kocić izrazio je nadu da će posjet potaknuti poslovne kontakte i ideje između ovih krajeva koji su u tranziciji doživjeli deindustrijalizaciju. Gosti su zatim odvedeni u posjet obrtnicima na području Tinjana, stolarskom obrtu Ariš i Pršutani Antolović, a ugostio ih je također tinjanski načelnik Mladen Rajko i predsjednik tamošnjeg općinskog vijeća Darko Banko. Put ih je odveo i u Kaldir gdje su posjetili obrt Benvenuti vina, a u Pazinu su obišli obrte Ferenčić i Filix.

Današnji je posjet ostvaren temeljem svibanjskog sporazuma o suradnji između dvaju obrtničkih udruženja, a u sklopu 15. Obrtničkog sajma Istre koji se ovih dana održava u Puli. Rakovica je inače jedna od 17 beogradskih općina, a ima više od sto tisuća stanovnika. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter