Beograd: Uhiceno pet cuvara zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petorica pripadnika zatvorske službe okružnog zatvora u Beogradu zadržana su na policiji nakon neuspješnog pokušaja bijega Sretka Kalinica i Željka Milovanovica, izjavio je u utorak ravnatelj zatvorske uprave srbijanskog ministarstva pravosuda Milan Obradovic.

Obradovic je na srbijanskoj televiziji B92 rekao da, kao policajac, predpostavlja da je prilikom pokušaja bijega postojala pomoc iznutra, dodavši da ne želi ništa prejudicirati jer je u tijeku istraga.

- Ne mogu unaprijed tvrditi, ali mogu predpostavljati jer je iz zatvora nemoguce pobjeci. Pet pripadnika službe osiguranja koja su bila u smjeni privedena su poslije podne u beogradsku policiju u okviru istrage o tome slucaju i odredeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, kazao je Obradovic.

Podsjetio je da suspenzija pripadnika zatvorske službe osiguranja slijedi automatski prilikom ovakvih pokušaja bijega.

Kalinic i Milovanovic pokušali su u utorak rano ujutro pobjeci iz okružnog zatvora u Beogradu, odnosno iz pritvora beogradskog posebnog suda, a kako je priopcila uprava za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuda, obojica su, budnošcu i brzom intervencijom pripadnika posebnog policijskog odreda žandarmerije, odmah uhvacena i vracena u celije.


Podijeli: Facebook Twiter