Beograd i Zagreb u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Muzej suvremene umjetnosti Istre u suradnji s Nezavisnom umetnickom asocijacijom - Remont iz Beograda organizira izložbu 'Remont u Puli' koja ce biti otvorena u cetvrtak, 3. rujna, u 19 sati u Staroj tiskari. Iste veceri, ali u 20 sati, u MMC-u Luka bit ce otvorena samostalna izložba fotografa Zlatka Kopljara 'Iz serije K'. Na taj smo nacin nastojali povezati dva zbivanja i racionalizirati cijelu pricu oko izložbi što ce, vjerujem, pogodovati našoj publici", kazala je privremena ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre, Gorka Ostojic Cvajner na konferenciji za novinare.



Koordinator projekta "Remont u Puli" i muzejski savjetnik Mladen Lucic kazao je da korijeni povezanosti izmedu njega i kustosice izložbe Darke Radosavljevic Vasiljevic sežu duboko te da MSUI mora funkcionirati i medunarodno, a ne samo lokalno jer u protivnom i ne egzistira. "Darka i ja suradivali smo na više projekata prije rata i drago mi je da se ta suradnja obnovila. Darka je uvijek bila slobodni strijelac i jedna je od osnivaca beogradskog Remonta", kazao je Lucic.

Radosavljevic Vasiljevic je istaknula da Remont postoji vec više od desetljeca te da je ona jedini kunst-historicar u toj udruzi. "Koncept postave izložbe 'Remont u Puli' ima tri osnove: prva je želja da izložimo i predstavimo umjetnike koji suraduju s Remontom, druga je to što su umjetnici koje cete upoznati u Staroj tiskari na samom vrhu u svojim poljima te su za svoje radove višestruko nagradivani. Treca je osnova to što je prostor u kojem cemo izlagati ogroman pa radovi u njemu mogu funkcionirati ambijentalno", kazala je Radosavljevic Vasiljevic.

Kustosica izložbe dodala je da je ovo skupno gostovanje više umjetnika prva suradnja Pule i Beograda na takvom nivou u posljednjih 30 godina. Umjetnici koji ce izlagati na "Remontu u Puli" su: Vladimir Peric, Ivan Petrovic, Maja Radanovic, Ivana Smiljanic i Anica Vucetic.

Izložba "Remont u Puli " u Staroj tiskari ostaje otvorena do 16. rujna, a "Iz serije K" u MMC-u Luka do 15. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter