Beograd: Clinton i Ashton pod pratnjom 4.000 plavaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 4.000 tisuća policajaca, specijalaca i agenata tajnih službi Srbije i SAD-a osiguravat će američku državnu tajnicu Hillary Clinton i visoku predstavnicu Europske unije za vanjsku politku i sigurnost Catherine Ashton tijekom posjeta Beogradu u utorak 30. listopada, navode srbijanski mediji.

Premijer Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je da će on i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić imati zajednički sastanak s Clinton i Ashton 30., a ne 31. listopada kako je ranije planirano, i potvrdio da će mjere sigurnosti tjekom boravka dvije visoke gošće biti na najvišoj razini.

"U Beogradu se nikada nije desio nikakav incident i generalno, prilikom posjeta najviših državnika, koje spadaju u takozvanu prvu kategoriju, sigurnosne mjere su na najvišem mogućnom nivou, pa će tako biti i ovoga puta", izjavio je Dačić.

Uoči dolaska dviju trenutno najutjecajnijih dama svjetske diplomacije srbijanski se mediji, ipak, više bave analizama s kojim porukama dolaze Clinton i Ashton i što njihov posjet, zapravo, znači - potporu ili pritisak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter