Benzinsku crpku na Punti kupio Lukoil

Ininu benzinsku crpku kupio Lukoil (D. ŠTIFANIĆ)
Ininu benzinsku crpku kupio Lukoil (D. ŠTIFANIĆ)

Na okončanom javnom natječaju za kupnju površine u Ulici Starih statuta gdje se nalazi Inina benzinska crpka jedinu ponudu u vrijednosti od 426,614 eura predalo je društvo Lukoil Croatia d.o.o., hrvatska podružnica ruskog naftnog giganta.

S obzirom da su se ponude za kupnju čestice površine 602 četvorna metra primale u pisanom obliku Lukoil je platio gotovo 30 tisuća eura višu cijenu od početnih 397 tisuća eura, odnosno, 708,66 eura po kvadratu, odnosno, 58 eura više od početne cijene. Ukupno će se tako u gradsku blagajnu sliti 3.238.000 kuna.

Riječ je o građevinskoj parceli u Ulici Starih statuta na kojoj je izgrađena Inina benzinska crpka na kojoj se dugo vremena moglo kupovati samo lož ulje, a odnedavno i ostali derivati. Kupcu preostaje obveza rješavanja međusobnih odnosa vezanih uz vrijednost građevine s vlasnikom. To znači da Lukoil treba obeštetiti i Inu za izgrađenu benzinsku postaju.

Prema prostornim planovima, na površini je i dalje predviđena benzinska postaja, ali i nadogradnja poslovne građevine, a na zemljištu je predviđena i izgradnja telekomunikacijske, plinske i elektro mreže, te objekata i uređaja komunalne infrastrukture, odnosno odvodnje oborinskih i otpadnih voda, te javne rasvjete i vodovodne mreže.

Do ove nekretnine Grad Pula je stigao uspjehom Službe za zastupanje Grada Pule koja je prije godinu, dvije sudskim putem dvije, sada već bivše benzinske crpke Ine u Šijani i na Punti, vratila u gradsko vlasništvo što je, osim ubrzavanja projekta izgradnje kružnog toka na ulazu u grad u Šijani prodajom donijelo i financijsku korist Gradu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter