Benussi i Čerina IDS-ovi kandidati za dožupane

Čerina, Flego i Benussi
Čerina, Flego i Benussi

Rovinjka Viviana Benussi i Puljanin Miodrag Čerina IDS-ovi su kandidati za dožupane u sklopu kandidature Valtera Flega za istarskog župana, obznanjeno je na konferenciji za novinare na kojoj se Flego osvrnuo na svoju viziju županije i na način na koju će ju on voditi.

- Županija mora imati integracijsku funkciju, ona mora nositi sinergiju zajedno s općinama i gradovima u interesu gospodarskog i društvenog razvoja te zapošljavanja, ali mora imati i koordinacijsku funkciju. Županija mora biti koordinator razvoja lokalnih sredina i posrednik između javnog i privatnog sektora s jedne strane i lokalnih sredina i središnje državne vlasti s druge strane. Županija koju ćemo voditi, okupit će sve ključne subjekte u Istri - ustanove, institucije, privatni sektor, gospodarstvo kako bi krenuli zajednički razvijati Istru. Rad u Županiji, osim kroz klasične odjele, organizirat ću po projektnom principu stručnih timova - za zdravstvo, školstvo, poljoprivredu, gospodarstvo, kulturu, infrastrukturu, međunarodnu suradnju - s jasno definiranim ciljevima, ulogama, zadacima i ovlastima. Upravljat ću na temelju četiri načela: vladavine prava, otvorenosti i transparentnosti, odgovornosti te efikasnosti trošenja javnih sredstava i efektivnosti postizanja ciljeva, rekao je Flego. Vjeruje da će imati priliku zajedno sa svojim zamjenicima ostvariti sve zacrtane projekte kako bi udarili jedan novi ritam razvoja Istri.

Viviana Benussi poručila je da će u narednom mandatu nastaviti raditi na područjima na kojima je i do sada bila angažirana, a to su manjine, odgoj i obrazovanje te osobe s posebnim potrebama. Isto tako, aktivno će nastaviti s radom na europskim projektima koji se odnose na navedena područja.

Miodrag Čerina doprinos timu dat će svojim dugogodišnjim iskustvom rada u školstvu, Gradu Puli i Županiji gdje je proteklih devet godina obnašao funkciju pročelnika kabineta župana. - Moj posao, moje zanimanje i ono što volim je civilno društvo, kultura i komunikacija s ljudima, napose mladima. Projekti koje imamo u Županiji nisu bili jednodimenzionalni. To su poslovi u kojima sudjeluje više ljudi. Projekt s osobama s posebnim potrebama nije projekt jedne institucije već je to zajednički problem i zato moramo raditi kao jedan tim. Tako sam radio dosad i tako ću nastaviti s novim timom kojeg će predvoditi Valter Flego, rekao je Čerina. (C. B. GALIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter