Benitez i službeno trener Napolija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski nogometni stručnjak Rafael Benitez od ponedjeljka je i službeno novi trener talijanskog doprvaka Napolija, objavio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Rafa Benitez novi je trener Napolija", napisao je De Laurentiis na svom Twitter profilu. Benitez je u karijeri vodio Valenciju, Liverpool, Inter i Chelsea, s kojim je ove sezone osvojio Europsku ligu, a na klupi Napolija zamijenit će Waltera Mazzarrija koji je odlučio napustiti Napulj nakon četiri uspješne sezone te nastaviti karijeru u Interu iz Milana.

Tijekom svog prvog boravka u Italiji, na klupi Intera u sezoni 2010./11., Benitez nije imao uspjeha te je dobio otkaz prije Božića - Inter, koji je sezonu prije osvojio Ligu prvaka te talijansko prvenstvo i Kup, bio je tada tek šesti na ljestvici Serie A.

Mnogo više uspjeha imao je u Španjolskoj i Engleskoj - s Valencijom je osvojio dva naslova prvaka te Kup UEFA, dok je s Liverpoolom bio prvak Europe 2005. i finalist Lige prvaka 2007.

Napoli je u svojoj povijesti samo dva puta osvajao naslov prvaka Italije, oba puta s Diegom Maradonom u momčadi (1987., 1990.), a Mazzari je nakon osvajanja drugog mjesta ove sezone izjavio da je postigao maksimum s tim klubom.

Predsjednik De Laurentiis se ne slaže s tom ocjenom pa će Benitez imati težak zadatak ispuniti predsjednikova i očekivanja navijača te svrgnuti Juventus s trona koji suvereno drži zadnje dvije godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter