Benfica - Chelsea 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu cetvrtfinala nogometne Lige prvaka Chelsea je u Lisabonu pobijedio Benficu 1:0 i sasvim se približio plasmanu u polufinale. Pogodak odluke zabio je Salomon Kalou u 75. minuti utakmice. Uzvratni susret je 4. travnja na Stamford Bridgeu.

Bio je to susret s vrlo slabim prvim poluvremenom i daleko boljim nastavkom. Benfica je bila aktivnija, imala je više od igre, dvije sjajne prilike, no nije uspjela svladati jedinicu Bluesa.

Oba puta engleskim vratima je zaprijetio Oscar Cardozo. Prvo je u 47. minuti njegov udarac s crte zaustavio Luiz, a u 67. minuti je Cech odlicno reagirao. Kazna je stigla u 75. minuti kada je Torres probio stranu, ubacio u kazneni prostor, a Kalou smireno poentirao ispod portugalskog vratara.

Lisabon. Stadion Luz, kapacitet 60.000 gledatelja. Sudac: Paolo Tagliavento (Ita).

Strijelac: 0:1 Kalou (75). Žuti kartoni: Cesar, Pereira, Luisao / Meireles. Crveni kartoni: -

BENFICA: Moraes - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Emerson - Witsel, Javi Garcia, Gaitan, Cesar (od 69. Rodrigo) - Aimar (od 69. Matic) - Cardozo

CHELSEA: Cech - Ferreira, Luiz, Terry, Cole - Obi Mikel, Ramires, Meireles (od 68. Lampard) - Mata - Torres, Kalou (od 82. Sturridge)


Podijeli: Facebook Twiter