Beneži: Kuhala, zadrijemala i umalo zapalila kuću

Pravovremena vatrogasna intervencija (G. Č. Š.)
Pravovremena vatrogasna intervencija (G. Č. Š.)

Sreću u nesreći imala je 78-godišnja Amelija Rušnjak iz Beneži kod Sovinjaka. Frigala je krumpir i zadrijemala, a posuda na plinskom štednjaku zapalila se i ispunila prostor dimom. Kako doznajemo od Nataše Rogić Jukopila iz Policijske uprave istarske, intervenirala je ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Buzet, a utvrđeno je da starica nije ozlijeđena.

Velike količine dima primijetili su vikendaši iz Pračane koji su onuda prolazili.

- Alarmirao sam 112 i zajedno s Kristijanom Jalušićem iz Umaga i Edom Ivančićem, rodom iz Pračane ušao u kuću i otvorio prozore, ispričao nam je telefonski Sandro Perlić iz Umaga.

U međuvremenu su došli i prvi susjedi, među njima i Alan Rušnjak. - Namočili smo majice i ručnike te u kući punoj dima u više navrata probali pronaći stariju gospođu. Jaukala je, no nismo je mogli locirati. Nekoliko smo puta ulazili i izlazili, a potom je našli na kauču i izvukli iz kuće i smjestili u hladovinu. Iznijeli smo iz kuće i posudu s izgorjelim ostacima ulja i krumpira, rekao nam je Perlić.

Javna vatrogasna postrojba Buzet dojavu je preko Centra 112 dobila u 14 sati. Intervenirala su tri vatrogasca s dva vatrogasna vozila.

- Ušli smo u kuću s izolacijskim aparatima, isključili struju i otvorili prozor, izjavio je voditelj smjene Renco Šuperina. Pravovremenom dojavom i brzom vatrogasnom intervencijom spriječena je materijalna šteta. Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Buzet. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter