Bencic i dalje u induciranoj komi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loris Becic (30) iz Banjola, koji je u nedjelju 21. kolovoza teško ozlijeden u eksploziji za sada nepoznate eksplozivne naprave koju je u Mariboru postavljao zajedno s dva kompanjona u kuci dobrostojeceg Roma Tahira Ramadanija, i dalje je u komi koju su lijecnici namjerno izazvali zbog njegova teškog stanja.

Od novinarke Vecera iz Maribora saznajemo da Bencic, uz tešku ozljedu noge, ima i opekotine na oko 60 posto tijela. Policija ga još nije ispitala te je ispred njegove bolnicke sobe postavila 24-satno dežurstvo. Prema saznanjima novinarke, Bencic se nalazi na Interpolovoj tjeralici zbog bijega pred hrvatskim pravosudem. Naime, Bencic je zbog posjedovanja 775,69 grama marihuane i vrecice s 0,71 gramom amfetamina nepravomocno osuden 2008. na godinu dana zatvora, a buduci da je na Interpolovoj tjeralici, presuda je u meduvremenu postala pravomocna.

Kao što smo izvijestili prije nekoliko dana, Bencic je s dva kompanjona, za kojima slovenska policija još traga, postavljao eksploziv u kuci Tahira Ramadanija dok je ovaj bio na godišnjem odmoru u blizini Pule. Eksploziv je neplanirano aktiviran prije negoli se trojka udaljila na sigurno te je u eksploziji Bencic ozbiljno ozlijeden.

Ocevici su pulsku trojku vidjeli pri bijegu, a jedan je susjed cak ponudio zvati Hitnu pomoc, no mladici su to odbili. Vidio je da Bencic teško hoda te da ga je jedan od kompanjona podigao na ramena i nosio do automobila parkiranog u blizini. Buduci da se odmah nakon eksplozije kuca zapalila, ocevici su prestali obracati pažnju na trojku u bijegu. Ozlijedenog su ga položili na klupicu, gdje su istražitelji pronašli i njegovu zapaljenu majicu te ga odnijeli u automobil pulskih oznaka. Pretpostavlja se da su u automobilu uvidjeli da je Bencicu nužna lijecnicka pomoc pa su ga iznijeli iz auta ispred jedne trgovine te nastavili bijeg.

Na Ramadanijevoj parceli su dvije kuce, u kojima je živjelo više clanova te obitelji. Eksplozija je toliko uništila jednu kucu da su nosivi zidovi pomaknuti za nekoliko centimetara te je Ramadaniju dozvoljeno da ostatke kuce sravni sa zemljom. Policija za sada ne govori o motivima napada na ovog dobrostojeceg poduzetnika koji se u Sloveniji bavi prodajom tekstila. (S. BODLAJ IVAŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter