Ben Affleck pretekao Toma Hanksa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je dva tjedna bila na drugom mjestu, ratna drama "Argo" zasjela je na prvo mjesto liste najgledanijih filmova u Sjevernoj Americi.

Uspjeh na box officeu hvaljeni triler može zahvaliti kritičarima i recenzijama punima pohvale za novi uradak oskarovca Bena Afflecka koji potpisuje režiju i tumači glavnu ulogu.

Film prati istinitu priču o agentu CIA-e, stručnjaku za "izvlačenje" Tonyju Mendezu koji je predvodio operaciju spašavanja Amerikanaca iz Irana. Fascinantni događaj koji je desetljećima bio nepoznat javnosti zbio se 1979. godine kada je revolucija u Iranu dosegnula vrhunac napadom na američku ambasadu.

Pedeset i dvoje Amerikanca tada je postalo taocima nemilosrdnih vođa pobune. Šestorica su uspjela pobjeći i pronaći utočište kod kanadskog veleposlanika.

Sa zaradom od 9,4 milijuna na treće je mjesto pala znanstveno-fantastična drama "Cloud Atlas" s Tomom Hanksom i Halle Berry u glavnim ulogama, dok je halovinovski animirani film "Hotel Transylvania" u kojem glavnim junacima glasove posuđuju Adam Sandler i Selena Gomez zauzeo drugu poziciju. (I. Ko./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter