Belovar: Zapalio sebe, sina, oca i dvojicu policajaca

Događaj je potresao malo mjesto (Snimio Marko Todorov/CROPIX)
Događaj je potresao malo mjesto (Snimio Marko Todorov/CROPIX)

Prava vatrena drama u kojoj je pet osoba ozlijeđeno, među njima jedno dijete i dva policajca, odigrala se danas poslije podne u mjestu Belovar u okolici Sesveta. Tamo su, kako doznajemo, oko 14.15 sati na intervenciju stigli sesvetski policajci nakon dojave o obiteljskom nasilju.

Svog 29-godišnjeg sina prijavio je 65-godišnjak. Kako su se otac i sin i ranije sukobljavali, policajci su dojavu shvatili ozbiljno. I doista, kad su stigli u Belovar dočekao ih je bijesni 29-godišnjak koji je pred svojom kućom prijetio da će se zapaliti. Nakon nešto manje od pola sata pregovora svoj sumanuti naum je i ostvario.

Razlio je benzin te u idućem trenutku na zapaljivu tekućinu bacio opušak. Vatra što je planula osim njega zahvatila je i njegovog oca, dvojicu policajaca te njegovog petogodišnjeg sina, koji se zatekao u dvorištu. Odmah je na mjesto ovog teškog incidenta pozvana i ekipa hitne pomoći. Dječačić je u pratnji majke prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Njegove ozljede, prema prvim informacijama, nisu posebno teške, jer ga je vatra samo malo zahvatila po nogama.

Puno teže, i to opekline drugog i trećeg stupnja, zadobili su dječakov otac i djed, te policajci koji su bili na intervenciji. Njima je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju i KB Dubrava.

Tijekom poslijepodneva na mjestu obavljen je očevid da bi se utvrdile sve okolnosti koje su kumovale ozljeđivanju čak pet osoba. (Ana RAIĆ-KNEŽEVIĆ/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter