Belobrajdic: Odgovoran sam za nesrecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O nesreci koju je prije desetak dana skrivio Puljanin Ivan Belobrajdic (26), koji je s 2,34 promila alkohola u krvi svojim jaguarom na cesti Šišan - Ližnjan oko 5.30 sati teško ozlijedio motociklista Korada Šegotu (25) iz Valture te pobjegao s mjesta nesrece ne pruživši pomoc unesrecenom, još se prica po gradu.

Sveopce zgražanje izazvala je ne samo smjelost da s tolikom kolicinom alkohola sjedne za volan ne misleci na moguce posljedice, vec i to što je, po svemu sudeci, utekao s mjesta nesrece. Belobrajdic možda ne pripada "zlatnoj mladeži", ali pripada mladeži IDS-a. Predsjednik je Zajednice podružnica Kluba mladih IDS-a i magistar elektrotehnike.

Ponudio sam ostavku u IDS-u

- Osjecam se moralno odgovornim za nesrecu koju sam skrivio te sam nazvao predsjednika Kluba mladih IDS-a Vilija Rosandu i ponudio ostavku na politicku funkciju. On mi je odgovorio da ce o tome raspravljati Predsjedništvo, a dosad o tome nemam povratnu informaciju, rekao nam je Belobrajdic.

O svim tim dogadajima razgovarali smo s Belobrajdicem i ozlijedenim Šegotom. Njihove se price ne poklapaju. Dok Belobrajdic tvrdi da nije pobjegao s mjesta nesrece, Šegota je uvjeren da jest. Isto tako, Belobrajdic tvrdi da su se prijatelji stradalog s njim fizicki obracunali, a Šegota kaže da su ga tek "držali da ne pobjegne".

- Osjecam se odgovornim za nesrecu koju sam skrivio, teško mi je, ali nisam pobjegao, objašnjava nam Belobrajdic i nastavlja: "Ja sam njega zakacio autom kad sam prešao na suprotnu stranu, ali on nije pao, nego je nastavio voziti. Zato sam i ja nastavio, a kasnije sam se zaustavio jer sam se želio vratiti i uvjeriti da je sve u redu. Kada sam izašao iz automobila došla su trojica motociklista, njegovih prijatelja, i stala me tuci. Ali, to nije važno. Nije da odobravam da se ljudi tuku, ali razumijem njihovu reakciju kad su vidjeli ozlijedenog prijatelja".

Na pitanje jesu li ga cipelarili odgovorio je potvrdno te dodao da su ga i ozlijedili. Osim masnice ispod oka, slomljeno mu je deseto rebro na lijevoj strani te ima napuknuce prvog i drugog kralješka. Kaže da je policiju pozvala njegova suvozacica dok su ga motociklisti tukli. Policajci su ga odvezli u postaju, gdje je proveo nekoliko sati, a kada su ga pustili, sa sestrom je otišao u bolnicu posjetiti ozlijedenog Šegotu.

Sestra Martina je inace medicinska sestra u Opcoj bolnici te je prvo ona prišla Šegoti i pitala ga smije li njezin brat doci. "Tada me nije bio spreman vidjeti, ali kasnije jest. U meduvremenu sam obavio pretrage te su me zadržali zbog utvrdenog loma rebra, a sutradan su mi utvrdili i napuknuce kralješaka. Koradu sam otišao i rekao mu da nisam došao da mi oprosti, ali sam se došao ispricati. On je ispriku prihvatio", veli Belobrajdic.

Valjda sam zaspao

Izmedu ostalog, objasnio nam je kako je došlo do toga da sjedne za volan pod utjecajem alkohola. Kaže da je došao autom, ali se s društvom dogovorio da ce voziti neki drugi prijatelj, koji nece piti. Zato su svi ostali pili, ali je taj prijatelj otišao pa je on ipak morao sjesti za volan svoga auta.

"Valjda sam zaspao tijekom vožnje. Cuo sam prijateljicu kako vice 'Pazi!', podigao glavu i vec smo se motociklist i ja dodirnuli vozilima. Ali, kažem, nije pao, nastavio je voziti pa sam mislio da je sve u redu. Kasnije me to kopkalo pa sam se želio vratiti", ispricao nam je Ivan Belobrajdic.

- Ne vjerujem da se namjeravao vratiti. On je pobjegao i moji prijatelji su ga uhvatili. Nisu ga tukli, samo su ga držali da ne pobjegne, u bolnici nam je jucer za kratkog posjeta rekao Korado Šegota. Upravo su ga bili dovezli s tretmana. Na lijevoj nozi ima 80-ak šavova, a u ponedjeljak ce morati na lijecenje u Rijeku, gdje ce mu obaviti plasticnu operaciju.


Podijeli: Facebook Twiter