Belle mora u Kamerun, Milicu raskid ugovora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo je previše lijepo da bi bilo stvarno, odnosno da bi potrajalo. Ipak je rijec o pulskom nogometnom prvoligašu u kojem nikad suncana razdoblja nisu dugo trajala. Oblaci su ovoga puta stigli vec polovicom prvog tjedna priprema, a iz njih se srucila - kiša problema i nevolja na trenera Istre 1961.

- Izgleda da mi ne možemo nikako bez problema. Baš kad smo pomislili da sve ide prema našim željama, krenulo je nizbrdo - rekao je Igor Pamic nakon jucerašnjeg jutarnjeg treninga kojega su njegovi igraci odradili na Verudi kombinirajuci trcanje i fitnes. - Ne znam odakle poceti, jer nam se toliko toga nagomilalo u samo dva dana. Dakle, problemi su Belle, Budicin, Andelkovic, Milic i - Pomorac.

Problem zvan Belle doista je nevjerojatan. Kad se Kamerunac na vrijeme, dobro raspoložen i u formi pojavio na pripremama, mnogi su bili ugodno iznenadeni, jer nakon svega što je Kalilou Traore priredio pulskom klubu, sa zebnjom se ocekivao povratak Bellea u Pulu. Medutim...

Pomorac otkazao

- Umjesto da se sad priprema s nama, on se mora vratiti u Kamerun na sedam dana kako bi dobio neophodne "papire" da može biti ovdje i igrati za nas. Ma, ne želim niti ulaziti u detalje zbog cega je uopce došlo do toga, niti tko je kriv za ovaj gaf. Mene kao trenera izluduje što cu ga sad izgubiti u ovom dijelu priprema i što mi nece biti spreman i uigran s ostatkom momcadi kao što je trebao biti. I to bez nekog normalnog razloga, ozljede ili slicnog. Stvarno me ne zanima je li kriv netko u klubu, sam igrac ili njegov menadžer - dodaje Paminjo.

Izgubio je žminjski trener tako na odredeno razdoblje jednog od važnijih igraca u momcadi i sreca je tek što bi dolaskom Križmana, Havojica i vjerojatno Ottochiana Istra 1961 trebala puno manje ovisiti o ucinku Bellea nego što je to bio slucaj protekle jeseni. Osim bez igraca, ostao je Pamic i bez vec sigurne prijateljske utakmice.

- Pomorac je iznenada odustao od odigravanja one prijateljske utakmice dogovorene za srijedu, 25. ovog mjeseca. Sad moramo pronaci nekog drugog suparnika za taj datum, dok za iducu srijedu, 18. necemo niti tražiti suparnika. Nema smisla, jer su nam zaredali problemi s ozljedama. Igrat cemo kao što je vec dogovoreno sutra u Rovinju u 13.30 sati protiv Agencije Umag i potom cemo igrati tek iduce subote. Nažalost, Andelkovic ima problema s koljenom, Budicin je opet "osjetio" tetive, a necu forsirati niti Alena Pamica. Stoga nam ovog trenutka niti ne treba više od dvije utakmice u ova prva dva tjedna.

Karig za zadnju

Posljednji u nizu udaraca koje je stoicki otrpio trener Pamic jest onaj Hrvoja Milica koji je zatražio raskid ugovora.

- Nažalost, Milic ima nekih privatnih problema zbog kojih se ovoga trenutka ne može koncentrirati na nogomet i izašao sam mu u susret, pa cemo s njim raskinuti ugovor. To nam je sad najmanje trebalo, jer smo time ostali potpuno otkriveni na poziciji lijevog beka. Dosad smo mirno cekali priliku da nademo još jednog igraca za tu poziciju, ali sad moramo pod svaku cijenu dovesti nekoga. Zbog toga smo opet aktualizirali pregovore oko Gorana Jozinovica iz Hajduka, a ima i jedan igrac iz Celja kojega bi mogli dovesti. Šteta, jer sam sad tijekom ovih priprema baš mislio dodatno raditi s Milicem na defenzivnim zadacima i onda koristiti njegove odlicne napadacke mogucnosti. Sad nema ništa od toga i moramo tražiti druga rješenja. Izgleda da nam je sudeno da se uvijek sudaramo s problemima. U životu treba ispatiti da bi bilo dobro i to je to - zakljucio je mudro trener Pamic.

Doista, idila je trajala vrlo kratko. Nepuna tri dana. Sad su krenuli problemi. Ako su vec morali doci, a u pulskom se klubu ocito moraju dogoditi, onda je ipak bolje u ovoj ranoj fazi priprema, nego kasnije kad zaredaju pripremne utakmice i kad se bude radilo na uigravanju momcadi. Belle ce se vratiti, Andelkoviceva ozljeda ipak ne bi trebala biti zabrinjavajuca, ali to što Budicin ponovno ima poteškoce s tetivama ovoga je trenutka glavni problem.

Ima trener Pamic na raspolaganju još trojicu stopera, Stranatica, Karabatica i Marica, ali Budicin je igrac drugacijeg profila i kao kapetan ipak ima posebnu težinu i u svlacionici, ne samo na travnjaku. Stoga pored vec gotovo dogovorenih dolazaka dvojice mladih istarskih igraca, Ottochiana i Zgrablica, pulski klub nasušno mora pronaci pravog igraca za lijevi bok. Tek se sad vidi kolika je šteta što je Špicic otišao, ali, s druge strane, teško je bilo sprijeciti igraca koji bi na ljeto otišao bez odštete da si možda i osigura buducnost. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter