Belle će tužiti Pamića zbog vrijeđanja

Napadač Splita Henry Belle tužit će trenera Istre 1961 Igora Pamića
Napadač Splita Henry Belle tužit će trenera Istre 1961 Igora Pamića

Crnoputi napadač Splita Henri Belle pojasnio je splitskim novinarima što se događalo na utakmici Istra 1961 - Split koja je u subotu navečer odigrana u Puli i koju su domaćini riješili u svoju korist. Kamerunac u crvenom dresu bio je, kako on kaže, i prije početka susreta na meti trenera domaćina Igora Pamića.

- Neću tek tako sve ovo pustiti, tužiti ću Pamića sudu, pa neka tamo objasni zašto me vrijeđao - kaže Belle.

- Imam respekt prema sebi i ne mogu ponavljati njegove riječi, samo ću vam kazati da je vrijeđao mene, moju majku i cijelu obitelj u Africi. Prije susreta sam kazao kako očekujem da će nogomet biti iznad svega, no očigledno je da neki ljudi još uvijek ne shvaćaju da živimo u 2012. godini i da se u skladu s time trebaju ponašati. Prvi put me je vrijeđao u akciji u kojoj sam dobio žuti karton, a zatim je isto to nastavio i narednih petnaestak minuta. Rekao sam mu neka sjedne i mirno gleda utakmicu s klupe.

Pamić kaže da ste vi prvi počeli s vrijeđanjem.

- Zar stvarno u to vjerujete? Mislite da netko može tek tako izgubiti respekt prema treneru o kojem je imao lijepo mišljenje? Kad je Pamić došao za trenera Istre 1961 u klubu smo bili dvojica tamnoputih igrača, mene je ostavio, drugom se zahvalio na suradnji.

Belle se posebno zahvalio treneru Bašiću koji je stao u njegovu obranu. (Toni BILIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter