Belgijski premijer: Neizreciva patnja za stradalima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neizreciva je patnja roditelja i obitelji kada izgube dijete, rekao je u srijedu belgijski premijer Elio di Rupo na konferenciji za novinare u Sionu blizu mjesta nesrece u kojoj je u utorak navecer poginulo 28 osoba, od kojih 22 djece. Premijer je rekao i da Belgija pokušava shvatiti što se dogodilo, te da je zadovoljan suradnjom sa švicarskim vlastima.

Predsjednik valonske vlade Jacques Mell je rekao da je "nesreca nepodnošljiva tragedija" i kazao kako je troje od djece ozlijedene u nesreci u kriticnom stanju.

"Jamcim da ce Švicarska poduzeti sve za podršku ranjenih i njihovih obitelji", rekla je Eveline Widmer-Schlumpf, predsjednica Švicarske na pocetku te konferencije za novinare.

Švicarski tužitelj je rekao u srijedu da autobus nije prekoracio brzinu u trenutku nesrece. Tužitelj je dodao da su djeca bila vezana i da ni jedno drugo vozilo nije sudjelovao u nesreci.

Prema podacima švicarske policije od 28 poginulih 21 je Belgijanac, a sedmero su državljani Nizozemske. Jedan dužnosnik policije je na konferenciji za novinare u Sionu rekao da su u nesreci ozlijedene 24 osobe. Sedamnaest ranjenih su Belgijanci, troje Nizozemci, jedan Poljak i jedan Nijemac, prenosi agencija France presse.


Podijeli: Facebook Twiter