Belgija: Necuveni antisemitski ispad u vlaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Belgijske željeznice (SNCB) oštro su osudile necuveni antisemitski ispad, koji se dogodio u cetvrtak popodne u vlaku Namur - Bruxelles, a dosadašnja istraga još nije otkrila kako je do toga došlo, pišu belgijski mediji.

U vlaku su putnici su preko razglasa culi sljedecu obavijest: "Dobrodošli u vlak za Auschwitz. Mole se svi Židovi da sidu u Buchenwaldu". Ubrzo nakon toga, putnicima se preko razglasa uzbudenim glasom obratio netko od službenog osoblja u vlaku, koji se ispricao za taj ispad i rekao da je rijec o zlonamjernom cinu, ciji pocinitelj nije nitko od osoblja vlaka.

SNCB je odmah pokrenuo istragu da bi se utvrdilo tko je neovlašteno mogao doci do mikrofona preko kojeg osoblje vlaka daje obavijesti putnicima.

Zastupnica u bruxelleskom parlamentu Viviane Teitelbaum-Hirsch oštro je osudila incident okrivivši za to politicare koji se koriste nedopustivom retorikom.

"Evo što se dogada kada verbalni ispadi politicara nemaju granica. Sve više i više ljudi misli da im je sve dopušteno i krajnje je vrijeme da se tome kaže dosta i da se uspostavi nulta tolerancija prema takvim izgredima", rekla je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter