Belci: Bazen će pridonijeti popularizaciji sportova na vodi


Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, direktor Pulasporta d.o.o. Ivan Glušac i voditelj izgradnje pulskog bazena Filip Banovac proteklog su tjedna u Zagrebu predstavnicima Hrvatskog plivačkog saveza i Hrvatskog vaterpolo saveza prezentirali izgradnju javnog gradskog bazena u Puli čija je izgradnja pred samim početkom.

U svom uvodnom izlaganju zamjenica gradonačelnika podsjetila je kako je po pitanju sportske infrastrukture unazad nekoliko godina u Puli učinjen velik iskorak te je izgrađen niz novih objekata poput nogometnog stadiona Aldo Drosina, Doma sportova Mate Parlov, sportske dvorane na Velom Vrhu, atletske staze na SRC Veruda te je bazen trenutno prvi prioritet kada je riječ o sportu.

- Od samog početka prilikom izrade idejnog rješenja uključili smo same korisnike odnosno plivačke klubove, sportske klubove i udruge, udruge osoba s invaliditetom i mnoge druge čije smo prijedloge i ideje na našim redovitim koordinacijskim sastancima usuglasili s mogućnostima izgradnje. Zahvaljujući tome danas imamo kvalitetan objekt koji će u cijelosti zadovoljiti potrebe budućih korisnika. Tri bazena koja gradimo u sklopu bazenskog kompleksa bit će dostupni svima -  djeci predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolcima, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, osobama treće životne dobi te plivačima i sportskim klubovima, kazala je Puh Belci.

Direktor Pulasporta Glušac prisutne je upoznao s dosadašnjim tijekom samog projekta kazavši da su još u tijeku javne nabave za izbor izvođača radova, za uslugu upravljanja projektom te za uslugu stručnog i projektantskog nadzora gradnje dok je još ranije okončan javni natječaj za kreditna sredstva.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Pula konačno dobiva javni gradski bazen za koji vjeruje da će biti ključan za razvoj budućih generacija pulskih plivača. Pored toga, Bukić je istaknuo kako će se u pulskom bazenu pored rekreacije, treninga i obuke plivača, moći održavati klupska, gradska i županijska natjecanja u 25 metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama te klupska, gradska, županijska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja vaterpolo utakmica i turnira. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter