Bejrut: U dvije eksplozije autobombi 23 mrtva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije eksplozije automobila bombi, čija je meta bilo iransko veleposlanstvo, odjeknule su u utorak u libanonskoj prijestolnici Bejrutu i ubile najmanje 23 osobe te oštetile zgrade oko veleposlanstva, izjavili su medicinski izvori i očevici.

Libanonski izvori rekli su da je među poginulima u napadu i kulturni ataše u iranskom veleposlanstvu Ebrahim Ansari. Libanonski ministar zdravstva Ali Hasan Kalil potvrdio je da je u napadu ozlijeđeno najmanje 146 ljudi.

Eksplozije su odjeknule u razmaku od nekoliko minuta. Dužnosnici veleposlanstva nisu željeli dati izjavu za Reuters.

Izvori su kazali da su štete na okolnim objektima velike te da se čini da su eksplodirala dva automobila bombe. "Vide se velika oštećenja, izgleda kao autobomba ... dva mercedesa su teško oštećena", rekao je snimatelj televizije Reuters.

Na mjestu napada nalazi se više tijela žrtava, zapaljeni su brojni automobili, a s obližnjih zgrada pali su dijelovi fasada, dok razbijeno staklo, krhotine i prašina prekrivaju ulicu. Ipak, dobro utvrđena zgrada veleposlanstva pretrpjela je, kako se čini, samo manju štetu. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Napad je samo posljednji u nizu bombaških napada u Libanonu, gdje se prelio sukob između sunita i šijita iz susjedne Sirije u kojoj već dvije i pol godine traje pobuna protiv dugogodišnje vladavine Bašara al-Asada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter