Beckov novi album u veljači 2014.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki alternativni rock pjevač Beck najavio je da će izdati novi, dvanaesti po redu album pod nazivom "Morning Phase" u veljači iduće godine.

Radi se o prvom albumu nakon albuma "Modern Guilt" od kojeg je prošlo šest godina, a Beck će ga snimiti za izdavačku kuću Capitol Record. Novi album je opisan kao nastavak njegovog osmog, melankoličnog i akustičnog albuma "Sea Change", objavljenog 2002., a na njemu će gostovati niz zvijezda koje su gostovale i na "Sea Change".

Zasad je potvrđeno gostovanje Justina Meldal-Johnsena, Joeya Waronkera, Smokeya Hormela, Rogera Josepha Manninga Jr-a. i Jasona Falknera, navodi na internetskim stranicama NME.

Ocjenjuje se da novi album podsjeća na zadivljujuće harmonije, umijeće stvaranja pjesama i očaravajući emocionalni utisak albuma "Sea Change", dok ujedno zrači zaraznim optimizmom. Beck je u rujnu izdao novu pjesmu pod nazivom "Gimme", zadnju u redu nealbumskih singlova nakon "Defriended" u lipnju i dvije verzije singla "I Won't Be Long" u srpnju.

Lani je za McSweeney's izdavačku kuću objavio "Song Reader", knjigu notnih zapisa čiji sadržaj obuhvaća 20 pjesama koje svoje mjesto nisu našle u studiju, nego na papiru. Šuška se i da ovaj 42-godišnjak navodno radi i na samostalnom akustičnom albumu, koji bi bio sličan posljednjem albumu "Morning Guilt", no zasad o tome nema nikakvih detaljnijih informacija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter