Bečki Life Ball s Billom Clintonom i Eltonom Johnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na trgu ispred bečke gradske vijećnice u subotu navečer održala se najveća europska humanitarna priredba 21. Life Ball 2013., posvećena borbi protiv AIDS-a.

Priredba je otvorena u nazočnosti uglednika iz političkog, gospodarskog kulturnog života, među kojima su i bivši američki predsjednik Bill Clinton, glazbenik Elton John te niz holivudskih zvijezda, primjerice dobitnica Oskara Hillary Swank, zatim Mellanie Griffith, Barbara Eden, te svjetski poznata manekenka Karolina Kurkova.

"Grad Beč podupire tu humanitarnu priredbu koja je znak tolerancije i solidarnosti i protiv svih oblika netrpeljivosti", naglasio je otvarajući Life Ball u nazočnosti oko 6 tisuća posjetitelja bečki gradonačelnik Michael Haupl, ocijenivši Life Ball kao "svečanost radosti i života koja povezuje ljude koji pomažu u borbi proti AIDS-a".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zauzeo se u video poruci za intenziviranje napora i nastojanjanja kako bi borba protiv AIDS-a bila učinkovitija.

"Opasnost od AIDS-a ne smije se zaboraviti niti marginalizirati", rekao je Sir Elton John, čije je zaklada "Elton John Foundation" osnovana 1992. godine, ostvarila brojne projekte u 55 država diljem svijeta uloživši oko 300 milijuna američkih dolara u programe prevencije i projekte pomoći. "Nastojimo stvoriti budućnost bez AIDS-a", rekao je Elton John.

Nagrada Life Balla "veliki kristal nade" koji daruje tvrtka Swarovski u iznosu od 100 tisuća eura, namjenjena je ove godine za projekte suzbijanja AIDS-a u Kambodži, Kamerunu i Ugandi. Vrhunac večeri Life Balla bila je modna revija dizajnera Roberta Cavallia.

Prihod s te "najspektakularnije, najšarolikije i najluđe" humanitarne svečanosti u Beču prošle godine iznosio je 2,1 milijun eura. Organizatori se nadaju da će ove godine taj iznos biti veći. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter